Intialainen Lammaspata

Löydä täydellinen resepti intialaiselle lammaspadalle! Täyttävä ja maistuva ruoka, joka valmistetaan helposti kotona. Noudata ohjeita ja nauti perinteisestä makuelämyksestä.

750 g lampaanselkää tai -lapaa
1 l vettä
2 tl suolaa
½ tl mustapippuria
1 laakerinlehti
½ tl timjamia
1 persiljanoksa
10 pikkusipulia
4 porkkanaa
6 perunaa
200 g lanttua

Maukkaat ja täyttävät lammasruoat ovat suosittuja erityisesti Irlannissa. Erityisen tunnettu perinneruoka on Irish Stew.

1. Aloita paloittelemalla liha sopivan kokoisiksi kuutioiksi. Aseta lihapalat pataan ja lisää päälle kylmää vettä niin, että liha peittyy vedellä. Kuumenna kattila hiljalleen kiehumispisteeseen ja poista huolellisesti pintaan kertynyt vaahto. Mausta liemi suolalla, mustapippurill
a, laakerinlehden palasella, tuoreella timjamilla ja persiljalla.

Anna padan kiehua hiljalleen kannen alla noin 1,5 tuntia.

2. Puhdista porkkanat, perunat ja lanttu. Kuori ne ja pilko sopivan kokoisiksi kuutioiksi. Kuori pikkusipulit kokonaisina.

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
90 min
annosmäärä: 
4