Vuohenjuustopiirakka

Valmista herkullinen vuohenjuustopiirakka ripaus kurkumaa. Helppo ohje ja nopea valmistusaika, vain 45 minuuttia. Täydellinen kasvisruoka!

POHJA:
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
ripaus kurkumaa
1 dl rypsiöljyä
1/2 dl kylmää vettä
TÄYTE:
2 valkosipulinkynttä
1 varsi kevätsipulia
100 g vuohenjuustoa
100 g ricottajuustoa
2 kananmunaa
1 tl kasvisliemijauhetta
ripaus suolaa ja pippuria

1. Esilämmitä uuni 200 asteeseen.

2. Valmista pohja. Sekoita kulhossa vehnäjauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe ja mausteet. Lisää seokseen öljy ja vesi, ja sekoita, kunnes taikina on tasaista ja yhtenäistä. Levitä taikina tasaisesti piirakkavuokiin ja paista uunin alimmalla tasolla noin 10 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä samalla, kun valmistat täytteen.

3. Valmistele täyte. Kuori ja murskaa valkosipulinkynsi. Hienonna valkosipuli ja viipaloi kevätsipuli ohuiksi renkaiksi. Jaa sipulit esipaistettuihin piirakkavuokiin. Sekoita kulhossa vuohenjuusto, ricotta ja kananmunat. Mausta täyte kasvisliemijauheella, suolalla ja pippurilla. Lisää hunajaa, jos haluat piirakkaan pientä makeutta. Kaada täyte piirakkavuokaan ja tasoita.

4. Paista piirakoita uunin keskitasolla 20-25 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pinta on kauniin kullanruskea.

5. Anna piirakoiden jäähtyä vuoissa huoneenlämpöön ennen tarjoilua.

Valmistusaika: 45 minuuttia Annosmäärä: 4
-6 Hinta: noin 3 € per annos

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
45 min
annosmäärä: 
6