Valmis Tartaletti
Löydä herkullinen resepti suolaisille tartaleteille valmiilla tartalettipohjalla. Helppo ja nopea valmistus, täydellinen juhliin tai arkeen. Kokeile graavilohitartaletteja ja muita täytteitä!
TARTALETTIPOHJAT
100 g huoneenlämpöistä voita
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 rkl kylmää vettä
ripaus suolaa
TARTALETTITÄYTE
100 g + 100 g graavilohta
200 g (1 paketti) kermaviiliä
2 kananmunaa
½ sitruunan raastettu kuori
ripaus suolaa ja valkopippuria
+ tuorejuustoa, avokado, kurkku ja persiljaa koristeluun
Ihanat pienet graavilohitartaletit ovat herkullista sormisyötävää. Mikäli graavaat lohen itse, se kannattaa tehdä edellisenä päivänä.
1. Esilämmitä uuni 200 °C asteeseen ja voitele tartaletti- tai muffinipelti voilla tai leivinpaperilla.
2. Mittaa kaikki taikinan ainekset laakeaan kulhoon ja sekoita ne tasaiseksi massaksi. Älä ylityöstä taikinaa, jotta se ei muutu liian kovaksi. Muotoile taikinasta tiivis pallo ja kääri se kelmuun. Anna taikinan levätä jääkaapissa vähintään 30 minuuttia.
3. Jaa taikina 10–14 osaan ja painele jokainen osa tiiviisti tartalettivuokien pohjalle. Koska taikina ei kohoa uunissa, painele se vuokien yläreunaan asti. Tasoita tartalettien reunat veitsellä, jotta ne ovat siistit ja tasaiset.
4. Hienonna 100 g graavilohta pieniin kuutioihin ja ripottele ne tartalettipohjien päälle. Säästä saman verran graavilohta myös koristeluun. Sekoita loput täytteen ainekset huolellisesti keskenään, kunnes kananmunien rakenne on rikkoutunut. Kaada munamassa graavilohen päälle tartalettipohjiin.
5. Paista tartaletteja uunin alaosassa noin 15 minuuttia, kunnes taikina on kullanruskea ja täyte on hyytynyt. Nosta tartaletit uunista ja anna niiden jäähtyä. Kumoa tartaletit vuoista vasta, kun ne ovat jäähtyneet.
6. Täytä jäähtyneet tartaletit tuorejuustolla tai avokadolla. Koristele ne graavilohiruusuilla, jotka voit rullata itse, sekä höylätyillä ja rullatuilla kurkkuruusuilla. Viimeistele tartaletit tuoreella persiljalla ja tarjoile herkullisina!
**Valmistusaika:** 25 min + 25 min paistoaika
**Annosmäärä:** 10–14 pientä tartalettia
---
### Valmis tartalettipohja – helppo ja nopea herkkuhetki
Valmis tartalettipohja on todellinen pelastus, kun haluat valmistaa herkullisia ja näyttäviä tarjottavia ilman suurta vaivannäköä. Nämä pohjat säästävät aikaa ja vaivaa, mutta tarjoavat täydellisen perustan erilaisille täytteille. Olipa kyseessä makea tai suolainen tartaletti, valmis pohja takaa onnistuneen lopputuloksen joka kerta.
**Miksi valita valmis tartalettipohja?** Valmis tartalettipohja on loistava valinta kiireisiin hetkiin tai silloin, kun haluat keskittyä täytteiden valmistamiseen. Ne ovat käteviä ja helposti saatavilla, ja niiden avulla voit valmistaa upeita leivonnaisia ilman taikinan vaivaamista ja paistamista. Valmis pohja sopii sekä suolaisiin että makeisiin täytteisiin, joten voit käyttää sitä monipuolisesti erilaisissa resepteissä.
**Ainekset ja valmistelu** Valmiit tartalettipohjat löytyvät useimmista ruokakaupoista, ja ne ovat valmiina käytettäväksi suoraan pakkauksesta. Voit täyttää pohjat esimerkiksi graavilohitartaleteilla, jolloin tarvitset graavilohta, tuorejuustoa, tilliä ja sitruunaa. Vaihtoehtoisesti voit valmistaa makeita tartaletteja käyttämällä esimerkiksi vaniljakreemiä ja tuoreita marjoja. Valmistelu on nopeaa ja helppoa, joten voit keskittyä täytteiden hienosäätöön.
**Valmistusvinkit** Kun käytät valmista tartalettipohjaa, täytä pohjat vasta juuri ennen tarjoilua, jotta ne säilyvät rapeina. Suolaisten tartalettien täytteet voivat olla esimerkiksi lohta, katkarapuja, juustoja tai kasviksia. Makeisiin tartaletteihin sopivat erinomaisesti erilaiset kreemit, marjat ja hedelmät. Koristele tartaletit tuoreilla yrteillä tai marjoilla, jotta ne näyttävät houkuttelevilta ja maistuvat herkullisilta.
**Vinkkejä ja muunnelmia** Valmiita tartalettipohjia voi käyttää monipuolisesti eri täytteillä ja koristeluilla. Kokeile esimerkiksi vuohenjuustoa tai brie-juustoa suolaisten tartalettien täytteeksi. Makeissa tartaleteissa voit kokeilla suklaakreemiä tai sitruunatahnaa. Vaihtoehtoja on loputtomasti, joten anna mielikuvituksesi lentää ja luo omia suosikkiversioitasi.
**Tarjoiluvinkit** Tarjoile tartaletit kauniisti esille aseteltuna esimerkiksi juhlapöydässä tai brunssilla. Suolaiset tartaletit sopivat hyvin osaksi alkupalapöytää tai cocktail-tarjoiluja, kun taas makeat tartaletit ovat täydellisiä kahvipöydän herkkuina. Voit myös valmistaa pieniä tartaletteja, jotka ovat helppoja napostella sormin.
**Valmis tartalettipohja – vaivaton ja monipuolinen ratkaisu** Valmis tartalettipohja on kätevä ja monipuolinen ratkaisu, joka säästää aikaa ja vaivaa, mutta ei tingi mausta. Olipa kyseessä arki tai juhla, valmiit pohjat takaavat onnistuneen lopputuloksen ilman suurta vaivannäköä. Kokeile erilaisia täytteitä ja koristeita, ja löydä oma suosikkisi – valmis tartalettipohja tekee leivonnasta helppoa ja hauskaa!