Uunilohi

Valmista täydellinen uunilohi kotona! Tässä yksinkertaisessa reseptissä käytetään herkullista kuorrutetta ja kotiin tehtyä hollandaise-kastiketta. Täydellinen ateria 30 minuutissa – kokeile tänään!

4 lohifileetä
suolaa
2 rkl vihreää teejauhetta (esim. Matcha)
1 rkl kuivattua persiljaa
1 rkl kuivattua tilliä
1,5 dl korppujauhoja
rypsiöljyä
HOLLANDAISE:
0.5 dl vahvaa vihreää teetä
0.5 dl valkoviinietikkaa
4 kananmunankeltuaista
350 g huoneenlämpöistä voita
1 tl vihreää teejauhetta
suolaa
puolikkaan sitruunan mehu

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.

Valmista lohi:1. Hiero lohen pintaan suolaa tasaisesti.

2. Sekoita tee, kuiva tilli, persilja ja korppujauhot tasaiseksi jauheeksi. Lisää kaksi ruokalusikallista öljyä ja sekoita, kunnes massa on yhtenäinen. Taputtele kuorrute tasaisesti lohen pinnalle.

3. Aseta lohi uunipellille tai uunivuokaan, joka on vuorattu leivinpaperilla. Paista lohta koosta riippuen noin 20 minuuttia, kunnes kala on kypsää.

Valmista hollandaise:1. Kuutioi voi pieniksi paloiksi kastiketta varten.

2. Mittaa leveäpohjaiseen kattilaan valkoviinietikka ja vihreä tee. Erottele keltuaiset ja lisää ne kattilaan. Sekoita ainekset yhtenäiseksi massaksi.

3. Laita kattila hellalle puolilämmölle. Sekoita massaa jatkuvasti hellästi ja pidä kattila levyllä, kunnes keltuaismassa alkaa sakeutua.

4. Ota kattila liedeltä ja lisää keltuaismassaan voita muutama kuutio kerrallaan, sekoita jatkuvasti. Mausta kastike suolalla, vihreällä teellä ja sitruunanmehulla maun mukaan.

Tarjoile lohi ja hollandaise-kastike esimerkiksi paahdettujen riisinuudeleiden kanssa.

Valmistusaika: 30 min Annosmäärä: 4

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
30 min
annosmäärä: 
4