Tomaattikeitto

Valmista herkullinen tomaattikeitto mansikkavinegretillä. Helppo resepti, joka sopii neljälle. Täydellinen kasvisruoka tuorejuuston ja basilikan kera.

2 isoa pihvitomaattia
1 sipuli
1 porkkana
3 rkl oliiviöljyä
2 tl sokeria
suolaa ja mustapippuria
4 dl kasvislientä
1 tl valkoviinietikkaa
tuoretta basilikaa
Mansikkavinegrette
2 dl tuoreita mansikoita
1 rkl valkoista balsamiviinietikkaa
1 rkl rypsiöljyä
2 rkl vettä
suolaa ja mustapippuria

1. Esilämmitä uuni 225 asteeseen ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla.

2. Halkaise tomaatit, kuori ja hienonna sipuli sekä kuori ja pilko porkkanat. Aseta pilkotut kasvikset uunipellille ja sivele niitä oliiviöljyllä. Mausta sokerilla, suolalla ja mustapippurilla. Paahda uunissa noin 30 minuuttia ja siirrä kasvikset kattilaan.

3. Kuumenna kasvisliemi kattilassa vihannesten kanssa ja lisää valkoviinietikka. Keitä noin 20 minuuttia ja maista, että maut ovat tasapainossa. Soseuta keitto sauvasekoittimella sileäksi.

4. Samalla kun kasvikset paistuvat uunissa, poista mansikoista kannat ja laita ne korkeaan kulhoon. Lisää kulhoon balsamiviinietikka, öljy, vesi ja mausteet. Soseuta sauvasekoittimella ja anna mansikkavinegretin maustua.

5. Tarjoile tomaattikeitto mansikkavinegretin, tuorejuuston ja tuoreen patongin kanssa. Koristele annos tuoreella basilikalla.

Valmistusaika: 1 h
Annosmäärä: 4
Erikoistyövälineet: sauvasekoitin

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
60 min
annosmäärä: 
4