Tattarileipä

Valmista herkullinen tattarileipä kotona! Tässä yksinkertaisessa ohjeessa käytetään tattarijauhoja ja chiansiemeniä. Täydellinen seuraaja ruokailun yhteydessä.

1 dl tattarijauhoja
5 dl vehnäjauhoja
1/2 dl chiansiemeniä
1/2 pussia kuivahiivaa
4 dl kädenlämpöistä vettä
ripaus suolaa
öljyä voiteluun

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Esilämmitä uuni 200 asteeseen ja voitele uuninkestävä leipävuoka tai valurautapata voilla tai öljyllä.

1. Sekoita tattarijauhot, vehnäjauhot ja chiansiemenet keskenään isossa kulhossa. Lisää joukkoon k
uivahiiva ja kädenlämpöinen vesi. Vaivaa taikina tasaiseksi ja sileäksi.

2. Peitä taikina leivinliinalla ja jätä kohoamaan huoneenlämpöön vähin
tään 12 tunniksi. Tällä tavalla taikina
saa rauhassa levätä ja kehittyä.

3. Kaada kohonnut taikina jauhotetulle työpöydälle ja vaivaa sitä noin 5 minuuttia jauhotetuin käsin. Muotoi
le taikinasta pyöreä leipä ja siirrä se suoraan vuokaan.

4. Ripottele leivän päälle ohut kerros vehnäjauhoja ja leikkaa pintaan saksilla u
seita halkioita. Näin leipä saa kauniin pinnan ja kuviot tulevat näkyviin.

5. Anna leivän kohota v
ielä 30 m
inuuttia, jotta halkiot avautuvat ja kuviot tulevat selvästi esiin.

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
730 min
annosmäärä: 
1