Tankoparsa-pasta

Kokeile herkullista tankoparsa pasta -reseptiä katkarapulla ja pestolla! Helppo valmistaa 20 minuutissa, täydellinen ateria 3–4 hengelle. Tarjoile valkoviinin kera.

225 g vermicellejä + kasvislientä keittämiseen
200 g katkarapuja tai jättikatkarapuja
1 keltasipuli ja valkosipuli
1 nippu tuoretta parsaa
loraus oliiviöljyä + voita paistamiseen
1 sitruunan kuori ja mehua
ripaus suolaa ja mustapippuria
2 rkl vihreää pestoa
tuoretta korianteria viimeistelyyn
+ parmesaanimurua tarjoiluun

1. Keitä vermicellit pakkauksen ohjeen mukaisesti kasvisliemessä. Siivilöi ja kaada takaisin kattilaan odottamaan.

2. Sulata katkaravut noin 10 minuuttia ennen valmistusta tai sulata ne juoksevan veden alla. Purista ylimääräinen neste ravusta ja kuivaa ne huolellisesti.

3. Kuori ja hienonna sipulit. Huuhtele ja kuori parsat. Poista parsan alaosasta kova, puinen osa ja viipaloi pehmeä osa. Kuullota sipulit kuumalla pannulla oliiviöljyssä, kunnes ne pehmenevät. Lisää pannulle viipaloidut parsat, voi, sitruunan raastettu kuori ja mehu. Peitä pannu kannella ja anna parsojen kypsyä höyryssä, heiluttelemalla pannua ajoittain.

4. Kun parsa on melkein kypsä, lisää pannulle katkaravut. Paista seosta muutama minuutti ilman kantta, jotta ravut saavat hieman väriä. Lisää mausteet ja maista, tarkista maku.

5. Sekoita katkarapu-parsapaistokseen kypsät vermicellit ja valmis pesto. Sekoita huolellisesti ja lisää tarvittaessa lisää sitruunamehua tai oliiviöljyä maun mukaan.

Viimeistele annos tuoreella korianterilla ja tarjoile parmesaanimurun kera.

Valmistusaika: 20 min Annosmäärä: 3–4
Suositeltu viini: Valkoviini

Katkarapu Pesto Pastan Ainekset ja Valmistelu

Katkarapu pestopasta on täydellinen herkku, joka yhdistää yksinkertaisuuden ja herkullisuuden. Tarvitset vain muutaman laadukkaan raaka-aineen: tuoreet katkaravut, basilikaa, valkosipulia, pinjansiemeniä, parmesaanijuustoa ja oliiviöljyä. Näiden avulla luodaan täyteläinen ja vivahteikas pesto, joka nostaa katkarapu pestopastan uudelle tasolle. Varmista, että kaikki ainekset ovat valmiina ennen aloittamista – katkaravut kuorittuina ja puhdistettuina sekä pasta keitettynä al dente -asteelle. Tämä takaa, että ruoka valmistuu sulavasti ja nopeasti.

Katkarapu Pesto Pastan Valmistus

Aloita tekemällä tuore pesto. Soseuta basilika, valkosipuli, pinjansiemenet ja parmesaanijuusto tehosekoittimessa. Lisää oliiviöljyä hiljalleen, kunnes saat tasaiseksi tahnamaisen seoksen. Mausta suolalla ja pippurilla. Keitä pasta runsaassa suolatussa vedessä. Samaan aikaan kuumenna pannulla oliiviöljyä ja paista katkaravut muutaman minuutin ajan, kunnes ne ovat kypsiä ja vaaleanpunaisia. Valuta pasta ja sekoita se peston ja katkarapujen kanssa. Näin syntyy täydellinen katkarapu pestopasta, joka on valmis tarjoiltavaksi.

Katkarapu Pesto Pastan Tarjoilu

Katkarapu pestopasta on monipuolinen ruoka, joka sopii niin arki- kuin juhla-aterioihin. Tarjoile se raikkaan vihersalaatin kera tai lisää paahdettuja kirsikkatomaatteja ja rucolaa väriä ja makua lisäämään. Tämä valkosipuli-katkarapupasta on erinomainen valinta myös brunssipöytään. Viimeistele annos ripottelemalla päälle paahdettuja pinjansiemeniä ja raastettua parmesaania. Katkarapu pestopasta on parhaimmillaan juuri valmistettuna, mutta se säilyy hyvin myös lounaaksi pakattuna.

Katkarapu Pesto Pastan Terveyshyödyt

Katkarapu pestopasta ei ole vain herkullinen, vaan myös terveellinen vaihtoehto. Katkaravut ovat vähäkalorisia ja proteiinipitoisia, mikä tukee lihasten hyvinvointia. Lisäksi ne sisältävät omega-3-rasvahappoja, jotka edistävät sydämen terveyttä. Pesto puolestaan tarjoaa terveellisiä rasvoja oliiviöljystä ja antioksidantteja basilikasta. Tämä tekee katkarapu pestopasta -ateriasta ravintorikkaan ja tasapainoisen valinnan. Nauti herkullisesta tankoparsa pastasta ja hyödynnä samalla sen terveysvaikutukset!

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
20 min
annosmäärä: 
4