Smetanalohi
Kokeile herkullista smetanalohireseptiä! Lohifilee paistetaan uunissa smetanalla, sitruunalla ja mausteilla. Valmista nopeasti 4-5 annosta. Katso ohjeet!
n. 700-800 g kotimaista lohifileetä
200 g smetanaa
1 sitruuna
kourallinen tuoretta tilliä
1 tl + 1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
250 g kirsikkatomaatteja
1 keltasipuli
1. Poista lohesta ruodot, mutta jätä nahka paikalleen. Aseta lohifilee nahkapuoli alaspäin uunivuokaan. Ripottele lohifileen päälle noin 1 teelusikallinen suolaa.
2. Leikkaa sitruuna kahtia. Purista toinen puolikas mehuksi ja leikkaa toinen puolikas ohuiksi siivuiksi.
3. Sekoita kulhossa smetanaan puolikkaasta sitruunasta puristettu mehu. Lisää seokseen 1 teelusikallinen suolaa, tilliä ja pippuria maun mukaan.
4. Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi siivuiksi.
5. Asettele lohen viereen vuokaan tomaattisiivut ja sipulit. Laita sitruunasiivut lohifileen päälle. Kaada smetanaseos vuokaan siten, että osa jää lohen päälle ja loput sivulle.
6. Paista uunissa 200 asteessa keskitasolla noin 25 minuuttia.
Valmistusaika: 40 min
Annosmäärä: 4-5
Alkuperäinen resepti ja kuva:
Hanna / www.kulinarismiamahantaydelta.fi