Sieniruukku

Kokeile tätä herkullista sieniruukkua, joka täydellinen valinta syksyn sienisesonkiaikaan. Helppo ja maukas resepti pekonilla, kantarelleilla ja juustoraasteella.

1 ½ l tuoreita kantarelleja
1 sipuli silputtuna
1 pieni valkosipulinkynsi murskattuna
8 siivua pekonia
100 g kantarellituorejuustoa
2 purkkia Creme Fraicea (a’ 200 g)
150 g raastettuna juustoa
½ ruukkua persiljaa silputtuna
½ rkl soijakastiketta
½ liha- tai kasvisliemikuutio tai tilkka fondia
1/3 tl mustapippurirouhetta
suolaa maun mukaan

Tämä herkullinen annos on täydellinen valinta syksyn sienisesonkiaikaan!

1. Pilko pekonisiivut pieniksi paloiksi ja paista ne pannulla rapeiksi. Nosta paistetut pekonit talouspaperin päälle kuivumaan.

2. Puhdista kantarellit ja pilko ne sopivan kokoisiksi. Paista sienet kuivalla ja kuumalla pannulla, kunnes niistä irtoava neste on haihtunut.

3. Lisää pannulle voi ja hienonnettu sipuli. Sekoita joukkoon murennettu liemikuutio, pippuri ja soijakastike. Lisää Creme Fraiche ja tuorejuusto. Sekoita hyvin ja anna kiehahtaa hetki.

4. Lisää pekonit seokseen, mutta säästä pieni osa koristeluun. Lisää noin kolmasosa juustoraasteesta ja säästä loput kuorrutukseen. Ripottele joukkoon hienonnettu persilja, mutta säästä myös osa koristeluun. Sekoita hyvin ja anna kiehahtaa vielä hetki. Tarkista suola.

5. Kaada seos uuninkestävään astiaan tai jaa pieniin annosastioihin. Ripottele päälle loput juustoraaste ja paista uunissa, kunnes juusto on sulanut ja saanut hieman väriä.

6. Koristele annos lopuilla pekoni- ja persiljapaloilla. Tarjoile patongin tai uuniperunoiden kanssa.

Alkuperäinen resepti ja kuva:
Tiina / https://www.tinskunkeittiossa.fi/

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
30 min
annosmäärä: 
4