Savuporopiirakka

Valmista herkullinen savuporopiirakka kylmäsavupororouheesta. Tässä yksinkertainen resepti, joka sopii täydellisesti tuoreen salaatin ja puolukkahillon kera. Valmistusaika vain 45 minuuttia!

1 valmis piirakkataikina
TÄYTE
1 iso sipuli
1 iso porkkana
1 tl öljyä
1 rosmariinin oksa
4 pientä herkkusientä
300 g kylmäsavupororouhe, pakaste
2 dl lihalientä
3 tl maissitärkkelystä + 0,5 dl vettä
suolaa ja pippuria
2 tl worcestershire-kastiketta
kananmuna voiteluun

1. Esilämmitä uuni 190 asteeseen. Ota pororouhe huoneenlämpöön sulamaan. Ota piirakkataikina sulamaan mielellään edellisenä iltana, mutta viimeistään noin tuntia ennen käyttöä. Jaa taikina kahteen osaan.

2. Kauli taikinan puolikkaat yhdeksi isoksi ja yhdeksi pieneksi ympyräksi. Isompi ympyrä peittää piirakkavuokasi pohjan ja reunat. Vuoraa piirakkavuoka isommalla taikinakiekolla ja rypytä taikina vuokaan sopivaksi. Töki pohjaan reikiä haarukalla ja esipaista 10 minuuttia.

3. Kuori ja pilko sipuli ja porkkanat karkeaksi silpuksi. Pilko sienet kahtia tai pienemmiksi riippuen sienien koosta.

4. Kuumenna pannulla öljy, ja lisää rosmariininoksa, kasvikset ja sienet. Kuullota kunnes sipuli on pehmeää, ja lisää kohmeinen pororouhe. Jatka paistamista keskilämmöllä, kunnes poro on sulanut. Lisää lihaliemi.

5. Sekoita maissitärkkelys veteen ja kaada seos norona massan joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää mausteet ja worcestershirekastike. Tarkista maku. Anna hautua, kunnes kastike on suurustunut. Lopuksi poista rosmariinin oksa.

6. Kaada esipaistetun pohjan päälle porotäyte. Peitä vuoka pienemmällä taikinakiekolla ja niputa se kiinni pohjaan. Pistele kansi haarukalla täyteen reikiä ja voitele kananmunalla. Paista uunissa, kunnes taikina on kypsää eli noin 30 minuuttia.

Tarjoile piirakka hieman jäähtyneenä tuoreen salaatin ja puolukkahillon kanssa.

Valmistusaika: 45 min
Annosmäärä: 8

Kylmäsavupororouhe piirakka – herkullinen suomalainen erikoisuus

Kylmäsavupororouhe piirakka on täydellinen yhdistelmä perinteitä ja modernia makuelämystä. Tämä savuporopiirakka tarjoaa ainutlaatuisen makukokemuksen, jossa kylmäsavustetun poron rikas maku kohtaa rapean piirakkapohjan. Se on erinomainen valinta juhliin, tilaisuuksiin tai jopa arjen herkkupalaiksi. Laadukkaat raaka-aineet ja huolellinen valmistus tekevät pororouhe piirakasta unohtumattoman herkun. Tässä artikkelissa tutustutaan tarkemmin tähän suomalaiseen herkkuun ja sen valmistukseen.

Kuinka valmistaa täydellinen kylmäsavupororouhe piirakka?

Kylmäsavupororouhe piirakan valmistus alkaa raaka-aineiden valinnalla. Käytä laadukasta lehtitaikinaa tai tee pohja itse kotitekoisesti. Savuporopiirakan tähtenä on tietenkin kylmäsavupororouhe, jonka maku korostuu parhaiten kermaisessa täytteessä. Täytteeseen käytetään kananmunia, kermaa ja juustoa, jotka sekoitetaan huolellisesti. Paista piirakka uunissa, kunnes pinta on kauniin kullanruskea ja täyte hyytynyt. Anna piirakan jäähtyä hetki ennen tarjoilua, jotta maut pääsevät tasapainoon.

Näin tarjoilet savuporopiirakan täydellisesti

Kylmäsavupororouhe piirakka on täydellinen valinta erilaisiin tilaisuuksiin. Sen täyteläinen maku ja mausteisuus tekevät siitä vieraiden suosikin. Pororouhe piirakka voidaan leikata pieniksi paloiksi cocktailtilaisuuksiin tai suuremmiksi annoksiksi pääruokana. Tarjoile piirakkaa raikkaan salaatin tai kirpeän puolukkahillon kera, mikä korostaa savuporon hienostunutta makua. Paras tarjoilutapa on antaa piirakan jäähtyä hieman, jotta sen rakenne pysyy kiinteänä ja maku täydellisenä.

Kokeile näitä variaatioita kylmäsavupororouhe piirakkaan

Perinteinen kylmäsavupororouhe piirakka on jo itsessään herkullinen, mutta voit helposti kokeilla erilaisia variaatioita. Lisää täytteeseen esimerkiksi sieniä, jotka tuovat metsäisen aromin, tai kasviksia kuten paprikaa ja sipulia väriä ja makua lisäämään. Juuston osalta voit kokeilla vaihtoehtoja kuten vuohenjuustoa tai sinihomejuustoa, jotka antavat piirakalle uudenlaista syvyyttä. Savuporopiirakka on erinomainen pohja luoville kokeiluille, joten anna mielikuvituksen laukata!

Kylmäsavupororouhe piirakka on monipuolinen herkku, joka sopii niin juhliin kuin arkeen. Kokeile erilaisia reseptejä ja löydä oma suosikkisi tästä suomalaisesta erikoisuudesta!

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
45 min
annosmäärä: 
8