Rukiinen Pohja

Löydä täydellinen rukiinen piirakkapohja marjapiirakkaasi! Helppo valmistaa, täyteläinen maku ja terveellinen vaihtoehto perinteiselle vehnäpohjalle. Kokeile nyt!

500 g kuningasmarjasekoitusta
1 dl tomusokeria + 1 rkl perunajauhoja
RUKIINEN PIIRAKKAPOHJA
2 kananmunaa
2 dl taloussokeria
2 dl kermaviiliä
3 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
100 g voita

Marjapiirakka – Ihana herkku jokaiseen tilaisuuteen!

1. Esilämmitä uuni 200 asteeseen ja vuoraa uunipelti tai piirakkavuoka leivinpaperilla.

2. Vaahdota kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon kermaviili ja sekoita tasaiseksi. Sekoita erikseen kuivat aineet isossa kulhossa ja yhdistä ne varovasti vaahdotettuun seokseen. Lisää lopuksi voi ja sekoita, kunnes taikina on tasaista. Kaada taikina valmistellulle uunipellille.

3. Pyörittele jäiset marjat tomusokerin ja perunajauhon seoksessa ja asettele ne tasaisesti piirakkapohjalle. Paista piirakkaa uunin keskitasolla noin 35 minuuttia, kunnes pohja on kullanruskea ja kypsä.

4. Tarjoile piirakka lämpimänä esimerkiksi vaniljajäätelön tai kermavaahtokastikkeen kanssa.

Valmistusaika: 45 min
Annosmäärä: 10–12 palaa

---

**Rukiinen Piirakkapohja – Täyteläisyyden ja Terveellisyyden Yhdistelmä**

Rukiinen piirakkapohja on erinomainen valinta, kun haluat tuoda piirakoihisi täyteläisen maun ja terveellisyyden. Ruisjauho tuo pohjaan syvyyttä ja rustiikkisen tekstuurin, mikä tekee siitä täydellisen sekä makeille että suolaisille täytteille. Lisäksi ruisjauho on ravinteikasta, sillä se sisältää runsaasti kuitua ja muita tärkeitä ravintoaineita.

**Laadukkaat raaka-aineet takaavat parhaan maun** Rukiisen piirakkapohjan valmistuksessa käytetään laadukkaita raaka-aineita. Ruisjauho on tämän pohjan tähti, ja sen tummempi väri sekä täyteläinen maku tuovat piirakkaan syvyyttä. Voit käyttää myös täysjyväjauhoja, jotka lisäävät ravintoarvoa ja antavat pohjalle miellyttävän rakenteen. Rasvana käytetään yleensä voita, joka antaa pohjalle rikkaan maun ja rapean tekstuurin. Jos haluat keventää reseptiä, voit korvata osan voista kasviöljyllä.

**Valmistusvinkkejä täydelliseen rukiiseen piirakkapohjaan** Rukiisen piirakkapohjan valmistus on helppoa, mutta muutamat vinkit auttavat saamaan täydellisen lopputuloksen. Sekoita jauhot ja rasva nopeasti yhteen, jotta taikina pysyy mureana. Vältä taikinan liiallista käsittelyä, sillä se voi tehdä pohjasta kovan. Anna taikinan levätä jääkaapissa noin puoli tuntia ennen kaulimista, jotta se on helpompi käsitellä ja muotoilla vuokaan. Esipaista pohjaa ennen täytteen lisäämistä, jotta se säilyttää rakenteensa ja kypsyy tasaisesti.

**Monipuoliset käyttötavat** Rukiinen piirakkapohja on erittäin monipuolinen ja sopii sekä makeisiin että suolaisiin piirakoihin. Suolaisten piirakoiden pohjana se toimii erityisen hyvin esimerkiksi kinkku- tai kasvispiirakoissa, joissa rukiin maku täydentää täytteiden aromit. Makeisiin leivonnaisiin, kuten marja- tai omenapiirakoihin, rukiinen pohja tuo mukavaa kontrastia ja syvyyttä, mikä tekee herkuista entistäkin maistuvampia.

**Muunnelmia rukiisesta piirakkapohjasta** Rukiista piirakkapohjaa voi muunnella monin eri tavoin, jotta se sopii täydellisesti omaan makuusi tai käyttötarkoitukseesi. Suolaisiin piirakoihin voit lisätä taikinaan yrttejä, kuten rosmariinia tai timjamia, tuomaan lisää makua. Makeisiin piirakoihin voit sekoittaa taikinaan ripauksen kanelia tai kardemummaa, jotka tuovat lämpimiä ja mausteisia sävyjä. Voit myös kokeilla sekoittaa ruisjauhojen joukkoon hieman mantelijauhoa, joka tuo pohjaan lisää makeutta ja rapeutta.

**Nauti rukiisesta piirakkapohjasta** Rukiinen piirakkapohja on erinomainen valinta, kun haluat luoda piirakoita, joissa yhdistyvät täyteläinen maku ja terveellisyys. Sen rustiikkinen tekstuuri ja ravinteikas sisältö tekevät siitä täydellisen perustan monille eri leivonnaisille. Kokeile valmistaa rukiinen piirakkapohja seuraavalla kerralla, kun kaipaat vaihtelua perinteiseen vehnäpohjaan ja haluat lisätä piirakkaasi ripauksen täyteläisyyttä ja syvyyttä. Tämä maukas pohja tekee varmasti vaikutuksen ja hurmaa kaikki ruokailijat!

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
45 min
annosmäärä: 
12