Rieskat-resepti

Valmista herkulliset kikhernerieskat nopeasti ja helposti! Tässä yksinkertaisessa reseptissä rieskat paistetaan uunissa täydellisen rapeiksi. Täydellinen lisuke tai välipala. Kokeile tänään!

230 g esikypsennettyjä kikherneitä
+ 1 rkl oliiviöljyä
25 g tuorehiivaa
2 dl vettä
5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 rkl rypsiöljyä
1 dl seesaminsiemeniä koristeeksi

1. Valuta ja huuhtele esikypsennetyt kikherneet kylmällä vedellä huolellisesti. Jos käytät kuivattuja kikherneitä, muista laittaa ne likoamaan edellisenä päivänä ja keittää ne pakkauksen ohjeiden mukaisesti. Soseuta kypsät kikherneet oliiviöljyn kanssa sauvasekoittimella.

2. Esilämmitä uuni 225 asteeseen ja levitä leivinpaperi uunipellille.

3. Sekoita tuorehiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää se kikhernesoseeseen. Mittaa taikinaan kaikki kuivat aineet ja sekoita ne yhtenäiseksi
. Muotoile jauhotetuin käsin taikinasta ohuita rieskoja ja asettele ne uunipellille. Voitele rieskat rypsiöljyllä ja koristele ne seesaminsiemenillä.

4. Paista kikhernerieskoja uunin keskitasolla noin 12 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin kullanruskeit
a. Tarjoile rieskat lämpiminä joko sellaisenaan suosikki voileipätäytteilläsi tai esimerkiksi rosmariini-ruskeavoin tai hummuksen kanssa.

Valmistusaika: 30 min
Annosmäärä: 4

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
30 min
annosmäärä: 
4