Raparperipiirakka

Tee herkullinen raparperipiirakka kermaviilillä! Täydellinen jälkiruoka vaniljakastikkeen tai jäätelön kera. Resepti sopii 10 hengelle ja valmistusaika on vain 1 tunti.

PIIRAKKAPOHJA
250 g voita
4 dl sokeria
8 dl vehnäjauhoja
1rkl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta
1tl ruokasoodaa
1 kananmuna
2 dl piimää
TÄYTE
1 l raparperipaloja
1 prk kermaviiliä
1 prk maitorahkaa
2 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1tl vaniljasokeria
vanijajäätelöä tai -kastiketta

Raparperipiirakka on herkullinen kesäherkku, joka sopii erinomaisesti jälkiruoaksi. Lämpimänä tai kylmänä tarjottuna piirakka on täydellinen vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera.

1. Sulata voi huoneenlämpöiseksi. Sekoita kulhossa sokerit, vehnäjauhot, leivinjauhe ja sooda. Lisää sulanut voi ja sekoita, kunnes taikina muodostaa murumaista seosta. Siirrä noin neljäsosa murutaikinasta sivuun myöhempää käyttöä varten.

2. Lisää suurempaan osaan murutaikinaa muna ja piimä, ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina tasaisesti leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle (noin 34 cm x 38 cm).

3. Valmista täyte sekoittamalla kermaviili, rahka, munat ja sokerit tasaiseksi massaksi. Kaada täyte taikinan päälle. Asettele raparperipalat tasaisesti täytteen päälle ja ripottele päälle sivuun siirretty murutaikina. Paista piirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kullanruskea.

Tarjoile raparperipiirakkaa vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

Valmistusaika: 1 h
Annosmäärä: 10

Raparperipiirakka kermaviili – klassinen herkku suomalaisille

Raparperipiirakka kermaviili on yksi suosituimmista kesäherkuista, joka on valloittanut suomalaisten sydämet. Tämä herkullinen leivonnainen yhdistää raparperin hapokkuuden ja kermaviilin pehmeyden, tarjoten täydellisen makuyhdistelmän. Raparperipiirakka kermaviili pellillinen on erityisen suosittu, sillä se sopii erinomaisesti suuremmillekin joukoille. Raparperin viljely Suomessa on pitkän perinteen takana, ja tämä raparperipiirakka kermaviili -resepti on todellinen klassikko, joka sopii niin kesäjuhliin kuin arkipäivien kahvipöytäänkin.

Raparperipiirakka kermaviili – täydellinen makuyhdistelmä

Raparperipiirakka kermaviili on helppo valmistaa, ja sen salaisuus piilee laadukkaissa raaka-aineissa. Tuore ja mehukas raparperi on tärkeä ainesosa, sillä sen hapokkuus tasapainottaa piirakan makeutta. Kermaviili tuo piirakkaan pehmeyttä ja täyteläisyyttä, mikä tekee siitä vastustamattoman. Pohjaksi voit valita joko murupohjan tai pehmeän sokerikakkupohjan – molemmat sopivat erinomaisesti raparperipiirakka kermaviili -reseptiin. Vaniljasokeri ja kananmunat täydentävät makua, ja sokerin määrää voi säätää oman maun mukaan. Kun valitset raaka-aineet huolella, saat aikaan herkullisen ja mehevän piirakan, joka varmasti miellyttää kaikkia.

Raparperipiirakka kermaviili pellillinen – helppo resepti

Raparperipiirakka kermaviili pellillinen on täydellinen valinta, kun haluat valmistaa herkullisen piirakan suuremmalle joukolle. Aloita valmistamalla pohja: sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe ja voi. Painele taikina tasaisesti leivinpaperilla vuoratulle pellille ja esipaista sitä 200 asteessa noin 10 minuuttia. Sillä aikaa pilko raparperit pieniksi paloiksi ja sekoita ne sokerin kanssa. Kaada raparperiseos esipaistetun pohjan päälle. Valmista kermaviiliseos sekoittamalla kermaviili, kananmunat ja vaniljasokeri keskenään. Kaada seos raparperien päälle ja paista piirakkaa uunissa 25-30 minuuttia, kunnes kermaviili on hyytynyt ja pinta on kauniin kullanruskea. Raparperipiirakka kermaviili pellillinen on valmis tarjoiltavaksi joko lämpimänä tai kylmänä.

Vinkkejä ja variaatioita raparperipiirakka kermaviili -reseptiin

Raparperipiirakka kermaviili pellillinen tarjoaa monia mahdollisuuksia kokeilla erilaisia makuja. Lisää esimerkiksi taikinaan kanelia tai kardemummaa tuomaan piirakkaan mausteisuutta. Jos haluat terveellisemmän vaihtoehdon, voit korvata osan vehnäjauhoista kaurajauhoilla tai täysjyvävehnäjauhoilla. Raparperin määrää voi säätää oman maun mukaan, ja voit myös kokeilla lisätä piirakkaan mansikoita tai vadelmia, jotka täydentävät raparperin makua. Kermaviilin sijaan voit käyttää rahkaa tai jogurttia, mikä tuo piirakkaan uudenlaista makuvivahtetta. Näillä vinkeillä saat raparperipiirakka kermaviili -reseptistä juuri oman makusi mukaisen.

Raparperipiirakka kermaviili – suosikki kesäherkku

Raparperipiirakka kermaviili on todellinen kesäherkku, joka sopii niin juhliin kuin arkeenkin. Sen helppo valmistus ja täydellinen makuyhdistelmä tekevät siitä suositun valinnan. Kokeile raparperipiirakka kermaviili pellillinen -reseptiä ja nauti tästä suomalaisesta klassikosta ystävien ja perheen kanssa. Raparperipiirakka kermaviili on herkku, joka varmasti ilahduttaa kaikkia maistajia!

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
60 min
annosmäärä: 
10