Pellillinen Focaccia

Valmista pellillinen focaccia herkullisilla omenaviipaleilla! Helppo resepti ja vinkit täydelliseen leipään. Kokeile nyt ja nauti!

5 dl vettä
1 tl pizzamaustetta
½ tl suolaa
¾ dl oliiviöljyä
1 pussi kuivahiivaa
9 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
½ dl oliiviöljyä
2 viipaloitua omenaa
ripaus sormisuolaa


Focaccia on herkullinen leipä, johon voit lisätä monenlaisia päällisiä! Oletko kokeillut vielä omenafocacciaa?

1. Esilämmitä uuni 200 asteeseen. Jos haluat leivästä erityisen rapean, voit asettaa uunin alatasolle saviastiallisen vettä.

2. Valmista focacciataikina: Lämmitä vettä hieman kattilassa, kunnes se on noin 40 asteista. Sekoita veteen hiiva, pizzamauste ja suola. Lisää vehnäjauhoja ja kaurahiutaleita vähitellen ja vaivaa taikinaa 5–10 minuuttia yleiskoneessa, jotta taikina saa hyvän sitkon. Yleiskone ei ole pakollinen, voit vaivata taikinaa myös käsin. Lisää öljyä tarpeen mukaan. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi liinan alla lämpimässä paikassa.

3. Öljyä uunipelti runsaasti ja kaada taikina pellille. Levitä taikina tasaisesti, jotta saat uunipellin kokoisen levyn. Anna leivän kohota vielä pellillä liinan alla. Asettele pinnalle omenaviipaleita sekä halutessasi merisuolaa tai muita mausteita. Paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia, kunnes taikina on kypsää ja kuori rapeaa.

4. Sivele kuuman omenafocaccian pinta oliiviöljyllä. Tarjoile leipä joko sellaisenaan tapenaden ja täytteiden kanssa tai täydellisenä lisukkeena salaatille.

Valmistusaika: 50 min
Annosmäärä: 1 iso pellillinen

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
50 min
annosmäärä: 
8