Pasteija-taikina
Valmista täydelliset pasteijat kotona! Tässä yksinkertaisessa ohjeessa käytetään herkullista taikinaa ja täytettä. Täydellinen ruoka 4 hengelle – kokeile tänään!
TAIKINA
1 purkki maitorahkaa
250 g voita
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
TÄYTE
2 valkosipulinkynttä
1 sipuli
1 pkt härkistä
1 tl chilijauhetta
1 tl paprikajauhetta
suolaa ja pippuria
kananmunaa voiteluun
öljyä paistamiseen
1. Sekoita kaikki taikinan ainekset keskenään kulhossa käsin. Muotoile taikinasta suorakaiteen muotoinen tanko, kääri se elmukelmuun ja aseta jääkaappiin lepäämään.
2. Kuori ja hienonna sipulit pieneksi kuutioksi. Kuullota sipulit pari minuuttia öljyssä, mutta älä anna niiden ruskistua. Lisää pannulle Härkis ja paista muutama minuutti. Jos pannu tuntuu liian kuivalta, voit lisätä vähän öljyä. Mausta ruoka chilijauheella, paprikajauheella, suolalla ja pippurilla. Tarkista maun tasapaino.
3. Kauli taikina ohueksi levyksi ja leikkaa siitä ympyröitä pyöreällä muotilla. Aseta jokaisen taikinapohjan päälle lusikallinen täytettä, voitele reunat kananmunalla ja taita pasteijoiksi. Painele reunat kiinni haarukalla. Kypsennä pasteijat öljyssä, kunnes ne saavat kauniin kullanvärin. Anna jäähtyä hetken ennen tarjoilua.
Valmistusaika: 40 min
Annosmäärä: 4
Erikoistyövälineet: ympyrämuotti