Makaroonilaatikko
Tee klassinen makaroonilaatikko nopeasti ja helposti! Tässä yksinkertaisessa ohjeessa riittää herkkua neljälle. Täydellinen perinneruoka, joka maistuu aina.
400 g makaronia
400 g naudan jauhelihaa
1 sipuli
3/4 tl suolaa
3/4 tl mustapippuria
1/4 tl maustepippuria
2 tl basilikaa
2 tl timjamia
MUNAMAITO
3 kananmunaa
7 dl maitoa
(tai 5 dl maitoa ja 2 dl kermaa)
1 tl suolaa
2 dl emmental-mozzarellajuustoraastetta
Makaronilaatikko on klassinen suomalainen perinneruoka, joka maistuu aina hyvältä. Tässä ohjeessa valmistuu riittävästi herkkua neljälle nälkäiselle.
1. Keitä makaronit pakkauksessa olevien ohjeiden mukaisesti. Valuta keitinvesi huolellisesti pois.
2. Kuori sipuli ja hienonna se pieneksi.
3. Paista jauheliha pannulla omassa rasvassaan, kunnes se on kypsää. Lisää sipulit pannulle ja jatka paistamista. Mausta suolalla, mustapippurilla, maustepippurilla, basilikalla ja timjamilla.
4. Sekoita keitetyt makaronit ja jauhelihaseos keskenään. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Valmista munamaito sekoittamalla munat ja maito keskenään, ja kaada seos vuokaan makaronien ja jauhelihan päälle.
5. Paista laatikkoa 175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Ripottele juustoraaste vuoan pinnalle viimeisten 10 minuutin aikana, jotta juusto sulaa ja saa kauniin värin.
Valmistusaik
a: 1 tunti