Lohipiirakka

Kokeile herkullista pesto-lohipiirakkaa maitorahkapohjalla! Täydellinen välipala tai lounas, joka valmistuu vain 30 minuutissa. Löydä resepti nyt!

PIIRAKKAPOHJA
250 g maitorahkaa
125 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhe
ripaus suolaa
LOHITÄYTE
200 g ruodoton lohifilee
100 g koskenlaskijaa tai muuta sulatejuustoa
3 rkl vihreää pestoa
2 dl ruokakermaa
2 kananmunaa
ripaus suolaa ja pippuria

Lohi-pestopiirakka on herkullinen herkku, joka sopii erinomaisesti vieraille tarjottavaksi tai välipalaksi. Jos piirakkaa jää yli, voit nauttia siitä lounaaksi pienen lisäkesalaatin kera!

1. Esilämmitä uuni 200 asteeseen ja voitele piirakkavuoka valmiiksi.

2. Piirakan pohja: Sekoita keskenään maitorahka ja huoneenlämpöinen voi. Lisää joukkoon jauhot, leivinjauho ja suola. Sekoita taikina tasaiseksi ja painele se piirakkavuokaan pohjalle niin, että taikina peittää myös vuoan reunat.

3. Lohitäyte: Leikkaa lohesta suupalankokoisia kuutioita ja levitä ne tasaisesti piirakkataikinan päälle. Kuutioi koskenlaskija ja lisää sekin vuokaan. Sekoita keskenään pesto, ruokakerma, kananmunat ja mausteet. Kaada seos piirakkavuokaan lohikuutioiden päälle.

4. Paista lohipiirakkaa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes piirakkapohja ja lohikuutiot ovat kauttaaltaan kypsiä sekä juusto on sulanut. Nosta piirakka uunista ja anna sen jäähtyä ritilällä ennen tarjoilua.

Nauti lohipiirakka sellaisenaan suolaisena taukopurtavana tai esimerkiksi tuoreen pastasalaatin ja pähkinöiden kanssa kevyenä lounaana.

Valmistusaika: 30 min
Annosmäärä: 6-8 palaa

Pestopiirakka – Herkullinen yhdistelmä italialaista ja suomalaista makumaailmaa

Pestopiirakka on täydellinen herkku, joka sopii niin arki- kuin juhlaruoaksi. Tämä maukas piirakka yhdistää italialaisen peston runsauden suomalaiseen piirakkakulttuuriin, ja se on helppo valmistaa omien makumieltymysten mukaan. Pestopiirakka tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia kokeilla erilaisia täytteitä, kuten **pesto lohi** -yhdistelmää tai **maitorahka piirakkapohjaa**. Lisäksi se on erinomainen tapa hyödyntää tuoreita yrttejä ja sesongin parhaita raaka-aineita. Tässä artikkelissa käymme läpi pestopiirakan valmistuksen, ainesosat ja inspiroivia tarjoiluvinkkejä.

Pestopiirakan ainesosat – Luovuutta ja makuelämyksiä

Pestopiirakan valmistaminen alkaa laadukkaista raaka-aineista. Perinteinen pohja tehdään vehnäjauhosta, mutta voit kokeilla myös **maitorahka piirakkapohjaa** saadaksesi kevyemmän ja pehmeämmän rakenteen. Täytteenä toimiva pesto valmistetaan tuoreesta basilikasta, pinjansiemenistä, valkosipulista ja oliiviöljystä. Juustona käy parmesaani tai pecorino, ja täytettä voi täydentää esimerkiksi savulohilla (**pesto lohi** -yhdistelmä) tai aurinkokuivatuilla tomaateilla. Pestopiirakka on erinomainen tapa kokeilla erilaisia makuja, joten rohkeasti omien suosikkien mukaan!

Pestopiirakan valmistus – Helppoa ja nopeaa

Aloita pestopiirakan valmistus tekemällä pohja. Sekoita jauhot ja suola kulhossa, lisää voi ja nypi murumaiseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna taikinan levätä jääkaapissa noin 30 minuuttia. Valmista pesto sekoittamalla basilika, pinjansiemenet, valkosipuli ja oliiviöljy tehosekoittimessa. Lisää juustoraaste ja sekoita tasaiseksi. Kauli taikina piirakkavuoan kokoiseksi, levitä pesto pohjalle ja lisää halutessasi täytteitä, kuten **pesto lohi**. Paista uunissa 200 asteessa 25–30 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kullanruskea.

Pestopiirakan tarjoilu – Monipuolisia ideoita jokaiselle tilanteelle

Pestopiirakka on täydellinen valinta niin buffetpöytään kuin piknikillekin. Tarjoile se lämpimänä tai kylmänä raikkaan vihersalaatin kera kevyeksi ateriaksi. Juomaksi sopii kuiva valkoviini tai raikas kotitekoinen limonadi. Jos haluat nostattaa pestopiirakan brunssin tähtirooliin, tarjoile sitä antipastojen tai juustovalikoiman kanssa. Pestopiirakka on myös erinomainen eväs retkelle tai töihin, sillä se säilyy hyvin ja on helppo kuljettaa. Kokeile myös **maitorahka piirakkapohjaa** saadaksesi kevyemmän vaihtoehdon!

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
30 min
annosmäärä: 
8