Lohilasagne
Kokeile herkullista lohilasagnetta! Tässä yksinkertaisessa reseptissä yhdistyvät merilohi, katkaravut ja juustokastike. Valmista nopeasti 4–6 annosta.
JUUSTOKASTIKE
100 g voita
½ dl jauhoja
3 ½ dl maitoa
150 g juustoraastetta
1 kananmuna
TÄYTE
600 g lohikuutioita
1 sitruunan mehu
2 laakerinlehteä
5 dl kalalientä
200 g pakastepinaattia
500 g katkarapuja
tilliä hienonnettuna
10 lasagnelevyä
1 dl parmesaanijuustoraastetta
suolaa ja mustapippuria
Oletko jo kokeillut lasagnea lohitäytteellä? Ai että mitä herkkua!
1. Esilämmitä uuni 220 asteeseen ja voitele uunivuoka valmiiksi voilla.
2. Valmistele juustokastike: sulata voi pannulla ja lisää joukkoon jauhot. Sekoita tasaiseksi. Kaada joukkoon maito hiljalleen kokoajan sekoittaen, jotta kastike ei paakkuunnu. Jatka kypsentämistä, kunnes kastike paksuuntuu. Siirrä kat
tila pois liedeltä ja lisää juustoraaste sekä kananmuna. Sekoita, kunnes juusto on sulanut ja kastike on tasaista.
3. Valmistele täyte: mittaa sitruunamehu, laakerinlehdet ja kalaliemi kattilaan. Lisää lohikuutiot ja kypsennä kannen alla noin 10 minuuttia.
4. Sulata sillä aikaa pinaatit ja katkaravut juoksevan veden alla. Siirrä ne kulhoon ja nosta lohipalat reikäkauhalla kattilasta pinaatin ja katkaravun joukkoon. Lisää hienonnettu tilli ja sekoita.
5. Kokoa merilohilasagne vuokaan seuraavasti: levitä 1/3 juustokastiketta vuoan pohjalle, aseta päälle kerros lasagnelevyjä ja levitä puolet täytteestä. Toista kerrokset, kunnes vuoka on täynnä. Laita päällimmäiseksi kerrokseksi juustokastiketta ja ripottele päälle parmesaanijuustoa.
6. Paista lasagne uunissa noin 35–40 minuuttia tai kunnes lasagnelevyt ovat kypsiä. Anna jäähtyä hetken ennen tarjoilua. Tarjoile saaristolaisleivän ja tuoreen salaatin kera.
Valmistusaika: 45 min
Annosmäärä: 4–6