Lihapullat Tomaattikastikkeessa

Valmista pehmeät ja maukkaat lihapullat tomaattikastikkeessa. Resepti sisältää vinkkejä syvemmän maun saavuttamiseen ja täydelliseen tarjoiluun. Täydellinen perheateria!

LIHAPULLAT
1 dl korppujauhoja
1,5 dl maitoa
2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
400 g naudan jauhelihaa
15 g kuivattuja sieniä (esim. tatteja tai suppilovahveroita)
suolaa
mustapippuria
1 kananmuna
TOMAATTIKASTIKE
1 pieni porkkana
400 g laadukasta tomaattimurskaa
1 dl punaviiniä
öljyä
suolaa
pippuria
300 g spagettia
parmesaanijuustoa
tuoretta basilikaa

Lihapullat kypsyvät pehmeiksi ja maukkaiksi tomaattikastikkeessa, ja mitä pidempään kastiketta haudutellaan, sitä syvempi maku siitä syntyy. Kuivatut sienet ovat vapaaehtoisia, mutta ne tuovat lihapulliin lisää umamisuutta ja syvyyttä.

Esilämmitä uuni 175 °C asteeseen. Levitä uunipellille leivinpaperi.

1. Sekoita korppujauhot maitoon ja anna niiden turvota. Murskaa kuivatut sienet jauheeksi. Kuori ja hienonna sipulit sekä kuori ja raasta porkkana.

2. Kuullota sipulit pannulla voissa. Käytä malttia ja kuullota sipulit matalalla lämmöllä pitkään, jotta ne pehmenevät ja saavat makean maun. Siirrä noin kolmasosa kuullotetuista sipuleista kulhoon lihapullien valmistusta varten ja jätä loput sipulit pannulle kastikkeen tekoon.

3. Kaada pannulle tomaattimurska, nosta hieman lämpöä ja jatka kastikkeen hauduttamista. Samalla kun kastike hautuu, voit alkaa valmistamaan lihapullia.

4. Sekoita keskenään kaikki lihapullien ainekset ja muotoile taikinasta samankokoisia pyöryköitä. Aseta lihapullat uunipellille. Jos taikina tarttuu käsiin, huuhtele kädet välillä kylmällä vedellä. Paista lihapullia uunissa noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat melkein kypsiä.

5. Lihapullien paistuessa jatka kastikkeen valmistusta. Lisää kastikkeeseen porkkanaraaste ja punaviini, ja jatka hauduttelua sekoitellen välillä. Jos kastike tuntuu liian paksulta, lisää loraus vettä tai punaviiniä.

6. Mausta kastike suolalla ja pippurilla. Voit halutessasi lisätä myös esimerkiksi chili- tai paprikajauhetta tai kuivattua oreganoa. Siirrä melkein kypsät lihapullat varovasti kastikkeen joukkoon, jotta ne eivät hajoa. Jatka hauduttamista noin 15 minuuttia, kunnes lihapullat ovat täysin kypsiä. Sekoittele varovasti välillä.

7. Keitä spagetti ohjeen mukaan. Valuta hyvin ja sekoita kuumat spagetit tomaattikastikkeen joukkoon. Lisää vielä loraus laadukasta oliiviöljyä ja sekoita hyvin. Tarjoile heti.

Raasta valmiin annoksen päälle runsaasti parmesaanijuustoa ja ripottele päälle tuoreita basilikan lehtiä. Tarjoile lisäksi tuoretta maalaisleipää.

Valmistusaika: 1 h
Annosmäärä: 4

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
60 min
annosmäärä: 
4