Lämminsavulohisalaatti

Kokeile täyteläistä lämminsavulohisalaattia, joka sopii täydellisesti tuoreiden rieskojen kanssa. Helppo ja nopea resepti, joka maistuu kaikille!

RIESKAT


2 dl ohrajauhoja


2 dl vehnäjauhoja


½ tl leivinjauhetta


2 dl kylmää vettä



SALAATTI


noin 400 g lämminsavu- tai loimulohta


250 g buffalomozzarellaa


100 g mustia oliiveja


100 g kirsikkatomaatteja


½ kurkku ja punasipuli


1 pussi salaattisekoitusta tai rucolaa


oliiviöljyä ja pippuria viimeistelyyn


Loimu- tai lämminsavulohi, buffalomozzarella, oliivit, kirsikkatomaatit ja laadukas oliiviöljy luovat täyteläisen salaatin, joka sopii erinomaisesti tuoreiden lämpimien rieskojen kanssa.

1. Esilämmitä uuni 225 asteeseen ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla.

2. Sekoita taikinan ainekset nopeasti keskenään. Jätä taikina pehmeäksi, jotta rieskat pysyvät pehmeinä eivätkä liian jauhoisia. Jaa taikina noin 6-8 osaan ja muotoile käsin litteiksi lituskoiksi suoraan uunipellille. Jauhota kiekkojen pinnat, kaulitse ne mahdollisimman ohuiksi ja pistele haarukalla täyteen pieniä reikiä. Paista rieskoja uunin keskitasolla noin 8-10 minuuttia, kunnes taikina on kypsää ja kumisee ontosti pohjaa koputettaessa. Kääri rieskat leivinliinaan jäähtymään, jotta ne säilyvät pehmeinä.

3. Sekoita salaatin ainekset keskenään samalla, kun rieskat paistuvat uunissa. Lisää savulohi ja mozzarella salaatin joukkoon viimeisenä, jotta ne säilyvät tuoreen näköisinä. Voit halutessasi lisätä reseptiin myös kuivattuja aprikooseja tai pähkinöitä.

4. Tarjoile Buffalo-lohisalaatti lämpimien rieskojen ja voin kanssa. Viimeistele annokset laadukkaalla oliiviöljyllä ja tuoreella pippurilla.

Valmistusaika: 25 min
Annosmäärä: 4

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
25 min
annosmäärä: 
4