Kurpitsapiirakka

Tee herkullinen kurpitsapiirakka helpolla ohjeella! Käytä makeaa piirakkapohjaa ja nauti tästä syksyn herkusta. Täydellinen herkku juhliin tai arkeen.

valmis makea piirakkapohja


1 myskikurpitsa


noin 400 g kondensoitu maito


karamellisoitu


3 kananmunaa


2 tl kanelia


2 tl kardemummaa


1 tl muskottipähkinää


1 tl neilikkaa


1 tl inkivääriä


1 rkl ruskeaa sokeria



VIIMEISTELYYN


kermavaahtoa


Kurpitsapiirakka on herkullinen syksyn herkku, jota nautitaan erityisesti Amerikassa kiitospäivän aikaan!

1. Aloita ottamalla makea piirakkapohja sulamaan huoneenlämpöön. Kuori kurpitsat ja pilko ne pieniksi kuutioiksi. Keitä kurpitsakuutiot noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä.

2. Soseuta kypsät kurpitsakuutiot sauvasekoittimella sileäksi massaksi ja anna sen jäähtyä hetkeksi. Samaan aikaan painele piirakkapohja varovasti piirakkavuokaan.

3. Sekoita kurpitsasoseeseen kananmunat, kondensoitu maito, sokeri ja mausteet. Kaada valmis täyte piirakkapohjan päälle ja tasoita pinta.

4. Paista kurpitsapiirakkaa 200 asteessa 30 minuuttia. Laske lämpötila 150 asteeseen ja jatka paistamista vielä noin 10 minuuttia. Kokonaispaistoaika on noin 40 minuuttia.

Tarjoile kurpitsapiirakka kermavaahdon kera nautittavaksi!

Valmistusaika: noin 1 tunti



Kurpitsapiirakan Alkuperä ja Kehitys

Kurpitsapiirakka on erityisen suosittu herkku, joka yhdistää makean ja mausteisen maun. Sen juuret ulottuvat Eurooppaan, jossa kurpitsaa käytettiin jo keskiajalla makeissa leivonnaisissa. Nykyinen kurpitsapiirakka on saanut inspiraationsa Yhdysvalloista, missä se on keskeinen osa kiitospäivän juhlintaa. Ajan myötä resepti on kehittynyt, ja nykyään se yhdistää täydellisen täytteen ja rapean **makean piirakkapohjan**.

Kuinka Tehdä Kurpitsapiirakka Kotona

Kotitekoinen **kurpitsapiirakka** on helppo valmistaa, ja se alkaa kurpitsasoseen tekemisestä. Tähän tarvitset kypsän kurpitsan, joka keitetään ja soseutetaan. Täytteen maustamiseen käytetään kanelia, muskottipähkinää ja inkivääriä, jotka antavat piirakalle sen tunnusomaisen aromin. **Kurpitsapiirakka ohje** sisältää myös **makean piirakkapohjan** valmistuksen, joka voi olla joko itse tehty tai valmis. Kun täyte on valmis, se kaadetaan pohjan päälle ja paistetaan uunissa, kunnes pinta on kullanruskea. Tärkeintä on löytää oikea ainesosien suhde, jotta piirakka on täydellisen maukas.

Kurpitsapiirakan Ravintoarvot ja Terveyshyödyt

Kurpitsapiirakka ei ole vain herkullinen, vaan myös ravitseva. Kurpitsa on vähäkalorinen ja sisältää runsaasti A-vitamiinia, joka tukee näkökykyä ja immuunijärjestelmää. Lisäksi kurpitsan kuidut edistävät ruoansulatusta. Vaikka piirakka sisältää sokeria ja rasvaa, sen terveyshyödyt ovat merkittäviä, kun nautitaan kohtuudella. Tämä tekee **kurpitsapiirakasta** erinomaisen valinnan jälkiruoaksi.

Ihanteellinen Jälkiruoka Juhliin ja Arkeen

Kurpitsapiirakka on täydellinen lisä syksyn ja talven juhlapöytiin. Sitä voi tarjoilla joko lämpimänä tai kylmänä, ja sen kanssa sopii erinomaisesti kermavaahto tai vaniljajäätelö. Tämä herkullinen jälkiruoka on monien suosikki, ja se tuo varmasti iloa jokaisen ruokailijan päivään. **Kurpitsapiirakka** sopii myös erinomaisesti kahvin tai teen kanssa, ja se on täydellinen tapa päättää ateria makealla nuotilla.

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
60 min
annosmäärä: 
8