Kurpitsalaatikko

Valmista herkullinen kurpitsalaatikko myskikurpitsasta ja tuorejuustosta. Tämä helppo resepti vie vain 40 minuuttia ja sopii 6 hengen annokseksi. Kokeile tänään!

1 myskikurpitsa
1 punasipuli
2 valkosipulinkynttä


öljyä paistamiseen
2 rkl tomaattipyreetä
2 purkkia yrttitomaattimurskaa
1 tl basilikaa ja oreganoa
suolaa ja pippuria
2 kananmunaa
1 pussi pinaattia
200 g paprikatuorejuustoa
1 kananmuna
1 paketti lasagnelevyä
100 g parmesaania


1. Esilämmitä uuni 200 asteeseen.

2. Kuori myskikurpitsa ja sipulit, ja pilko ne kuutioiksi. Koska kasvikset soseutetaan myöhemmin, niiden ei tarvitse olla täysin tasakokoisia.

3. Kuullota sipulit öljyssä ja lisää pannulle myskikurpitsakuutiot. Kun kurpitsa on saanut hieman väriä, lisää tomaattipyree, murska ja mausteet.

4. Hauduta ainekset kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes kurpitsa on kypsää. Soseuta sauvasekoittimella ja maista. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja sekoita joukkoon kananmunat.

5. Paista pinaatit kuumalla pannulla voissa, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut.

6. Sekoita keskenään paprikatuorejuusto ja kananmuna.

7. Kaada puolet kurpitsatäytteestä uunivuokaan ja peitä lasagnelevyillä. Lisää päälle paistetut pinaatit ja peitä toisella kerroksella lasagnelevyjä. Lopuksi levitä päälle jäljellä oleva kurpitsatäyte, tuorejuustokerros ja raasta päälle parmesaania.

8. Paista laatikkoa uunin keskitasolla noin 15–20 minuuttia, kunnes lasagne on kypsää, kurpitsatäyte hyytynyt ja juustopinta kauniin kultainen. Tarjoile myskikurpitsalaatikko tuoreen basilikan tai basilikapeston kera.

:

6

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
40 min
annosmäärä: 
6