Kebakko-resepti

Löydä helppo kebakko resepti! Valmista herkulliset jauhelihakebakot grillissä, uunissa tai pannulla. Tarjoile tsatsikin ja kreikkalaisen salaatin kera. Valmistusaika vain 30 min!

400 g jauhelihaa
2 kananmunaa
2 valkosipulinkynttä
2 tl paprikajauhetta
1 tl juustokuminaa
suolaa & pippuria

Herkulliset jauhelihakebakot voit valmistaa grillissä, uunissa tai pannulla. Voit käyttää mitä tahansa jauhelihaa: sikaa, nautaa, broileria tai jopa lammasta!

1. Sekoita kulhossa jauheliha ja kaikki muut ainesosat. Vaivaa ne tasaiseksi massaksi. Voit lisäillä myös muita mausteita ja tuoreita yrttejä oman maun mukaan.

2. Muotoile kostutetuin käsin massasta pitkulaisia kebakoita. Jos haluat, voit työntää vedessä liotetun varrastikun kebakon keskelle.

3. Paista kebakot öljyssä pannulla, grillissä tai 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.

4. Tarjoile kebakot esimerkiksi tsatsikin ja kreikkalaisen salaatin kera.

Valmistusaika: 30 min Annosmäärä: Noin 10 kpl Hinta: Noin 1,80€ per annos


Helppo ja Herkullinen Kebakko Resepti

Kebakot ovat täydellinen valinta niin arkeen kuin juhliinkin. Tämä kebakko resepti on helppo tehdä ja sopii erinomaisesti uunissa paistettavaksi. Aloita valitsemalla laadukkaat raaka-aineet. Perinteisesti kebakot tehdään naudan- tai lampaanlihasta, mutta voit kokeilla myös kasvispohjaisia vaihtoehtoja. Lihaan lisätään usein kananmunaa ja korppujauhoja, jotta kebakot pysyvät mehevinä ja kasassa kypsennyksen aikana. Vaivaa taikina huolellisesti, jotta saat täydellisen lopputuloksen.

Kebakkojen Täydellinen Maustaminen

Kebakkojen maustaminen on avain herkulliseen makuun. Perinteiset mausteet kuten suola, pippuri, valkosipuli ja tuoreet yrtit kuten persilja tai minttu antavat kebakoille autenttisen maun. Lisää rohkeasti myös juustokuminaa tai korianteria, jos haluat kokeilla uusia makuyhdistelmiä. Hiero mausteet lihaan huolellisesti, jotta kebakot uunissa saavat rikkaan ja tasapainoisen maun.

Kebakkojen Paistaminen Uunissa – Helppo Ohje

Kebakkojen paistaminen uunissa on nopea ja vaivaton tapa valmistaa täydellinen ateria. Muotoile taikinasta haluamasi kokoisia kebakkoja, esimerkiksi pitkulaisia tai pyöreitä. Aseta ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja esilämmitä uuni 200 asteeseen. Paista kebakkoja noin 20-25 minuuttia, riippuen niiden koosta. Käännä kebakot puolivälissä, jotta ne kypsyvät tasaisesti. Valmiit kebakot uunissa ovat kauniin ruskeita ja täydellisen meheviä sisältä.

Kebakkojen Tarjoilu ja Täydentävät Lisukkeet

Kebakot uunissa tarjoillaan usein monipuolisten lisukkeiden kanssa. Kokeile esimerkiksi riisiä, couscousia tai grillattuja vihanneksia täydentämään ateriaa. Salaatit ja jogurttipohjaiset kastikkeet tuovat raikkautta ja tasapainottavat annoksen. Pita- tai naanleipä sopivat erinomaisesti kebakkojen kanssa, samoin kuin hummus. Tämä kebakko resepti on täydellinen valinta, kun haluat nauttia täyttävästä ja maukkaasta ruoasta.

Kokeile tätä kebakko reseptiä ja nauti herkullisista kebakoista uunissa. Ne ovat täydellinen valinta niin perheaterioihin kuin vierasillallisiinkin!

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
30 min
annosmäärä: 
10