Juurespyörykät
Tee herkulliset juurespyörykät kotona! Tässä yksinkertainen resepti linssisoseesta, pinaatista ja juureksista. Valmista 4 annosta alle 2€/annos. Kokeile tänään!
100 g esikypsennettyjä linssejä + 1 rkl oliiviöljyä
100 g pakastepinaattia
2 porkkanaa
2 palsternakkaa
1 keltasipuli
2 rkl korppujauhoja
2 rkl kikhernejauhoja
2 kananmunaa
2 dl juustoraastetta
1 tl suolaa ja mustapippuria
2 rkl öljyä paistamiseen
1. Esilämmitä uuni 190 asteeseen ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
2. Siivilöi ja huuhtele esikypsennetyt linssit kylmällä vedellä. Soseuta linssit öljyn kanssa sauvasekoittimella sileäksi massaksi.
3. Sulata pakastepinaatti mikrossa hieman vettä lisäten. Kun pinaatti on sulaa, sekoita se linssisoseeseen. Raasta joukkoon kuoritut porkkanat, palsternakat ja keltasipuli. Lisää seokseen korppujauhot, kikhernejauhot, kananmunat ja juustoraaste. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna taikinan tekeytyä jääkaapissa noin 10 minuuttia, jotta jauhot imevät ylimääräisen nesteen. Tarvittaessa lisää taikinaan hiukan jauhoja, jos se ei ole tarpeeksi kiinteä.
4. Muotoile taikinasta käsin lihapullan kokoisia pyöryköitä ja aseta ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia, kunnes pihvit ovat kullanruskeita ja juusto sulaa. Anna pyöryköiden jäähtyä hieman ennen tarjoilua. Tarjoile esimerkiksi kermaviilikastikkeen, dippikasvisten ja nuudelisalaatin kera.
Valmistusaika: 40 minuuttia
Annosmäärä: 4
Hinta: noin 2€ per annos