Espaanalainen Piirakka

Valmista herkullinen espanaalinen piirakka vain 30 minuutissa! Tässä yksinkertaisessa reseptissä yhdistyvät tonnikala, kasvikset ja juustoraaste. Kokeile tänään!

380 g pyöreä piirakkataikinapohja
+ jauhoja kaulimiseen
ESPANJALAISET POIKKEUSTÄYTTEET:
200 g tonnikalaa
2 keltasipulia
40 g aurinkokuivattuja paprikaa
145 g aurinkokuivattuja tomaatteja
2 kananmunaa
2 dl creme fraichea
ripaus suolaa ja mustapippuria
2 dl juustoraastetta

Ota piirakkataikina sulamaan hyvissä ajoin ennen valmistusta!

1. Esilämmitä uuni 200 asteeseen ja voitele pyöreä uunivuoka valmiiksi.

2. Jauhota työpöytä ja kaulitse valmiista taikinasta uunivuoan kokoinen levy. Nosta taikina vuokaan, painele tasaiseksi ja haarukoi pohjaan reikiä. Esipaista uunin keskitasolla 10 minuuttia ja nosta jäähtymään.

3. Valuta tonnikaloista ylimääräinen neste siivilässä ja levitä kala esipaistetun piirakkapohjan päälle. Kuori ja hienonna sipuli. Kuutioi aurinkokuivatut paprikat ja tomaatit. Nostele kasvikset tonnikalan päälle, mutta säästä halutessasi osa myös koristeluun. Riko kananmunien rakenne pienessä sekoitusastiassa ja mittaa joukkoon crème fraîche. Sekoita tasaiseksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Kaada seos piirakkavuokaan ja ripottele päälle juustoraastetta.

4. Paista piirakkaa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia, kunnes sen pinta on kauniin kullanvärinen.

Viimeistele lämmin piirakka hienonnetulla aurinkokuivatulla tomaatilla ja kaapistasi löytyvillä yrteillä.

Valmistusaika: 30 min
Annosmäärä: 4

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
30 min
annosmäärä: 
4