Appelsiiniruudut
Valmista herkullinen aprikoosikakku appelsiiniruudulla! Helppo resepti, joka valmistuu 45 minuutissa. Täydellinen jälkiruoka tai kahvileipä. Kokeile tänään!
226 g säilöttyjä aprikooseja
1 appelsiinin kuori ja 1/2 mehusta
2 kananmunaa
2 dl sokeria
397 g kondensoitua maitoa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
100 g juoksevaa margariinia
KUORRUTUS:
2 dl tomusokeria
2 dl appelsiinituorejuustoa
1/2 appelsiinin mehu
1. Esilämmitä uuni 185 °C asteeseen ja voitele kakkuvuoka valmiiksi.
2. Valuta aprikooseista neste ja siirrä ne isoon sekoituskulhoon. Lisää joukkoon raastettu appelsiinin
kuori ja puolikkaan appelsiinin puristettu mehu.
3. Soseuta aprikoosimassa sauvasekoit
timella ja jätä hetkeksi odottamaan.
4. Vaahdota munat ja sokeri sähkövatkaimella vaaleaksi ja kohdeneeksi vaahdoksi. Lisää vaahdon joukkoon kondensoitu maito, sekoittaen koko ajan. Mittaa joukkoon jauhot ja yhdistä ne varovaisesti tasaiseksi taikinaksi.
5. Yhdistä vaahdotettu
taikina ja soseutettu aprikoosimassa varovaisesti nostellen. Kaada yhtenäinen taikina kakkuvuokaan tasaisesti ja kypsennä uunissa noin 25 minuuttia.
6. Nosta kakku ritilälle jäähtymään.
7. Valmista sillä aikaa k
uorrutus: Sekoit
a tomusokeri, appelsiinituorejuusto ja jäljellä olevan appelsiininpuolikkaan mehu keskenään. Siirrä kuorrutus pursotinpussiin ja pursota tai levitä se tasaisesti jäähtyneen kakun pinnalle.