Appelsiinilohi

Appelsiinilohi on täydellinen valinta juhlavampaan tilaisuuteen. Tutustu helppoon reseptiin ja vinkkeihin, mitä tehdä lohesta appelsiinilla maustettuna. Tarjoile herkullinen annos perheelle tai ystäville!

600 g lohta


1 prk (120g) smetanaa


1 appelsiinin kuori


1/2 appelsiinin mehu


suolaa ja pippuria



KORISTELUUN


1 appelsiini


1 sitruuna


Rosan appelsiinilohi on näyttävä ja herkullinen annos, joka sopii erinomaisesti juhlavampaan tilaisuuteen, kuten perhe- tai ystävätapaamiseen.

1. Aseta lohifilee nahkapuoli alaspäin uunivuokaan. Mausta kala suolalla ja mustapippurilla. Lämmitä uuni 200 asteeseen.

2. Sekoita kulhossa smetana, raastettu appelsiinin kuori ja puristettu appelsiinimehu. Levitä smetanaseos tasaisesti lohen päälle.

3. Viipaloi sitruuna ja appelsiini ohueksi. Voit käyttää myös veriappelsiinia, mikä lisää annoksen värikkyyttä. Asettele hedelmäviipaleet lohen päälle koristeeksi.

4. Paista lohi 200-asteisessa uunissa keskitasolla noin 20 minuuttia, kunnes kala on kypsää. Tarjoile lohi esimerkiksi kermaisen perunamuusin tai rosmariinilla maustettujen uuniperunoiden kanssa.

Valmistusaika: 40 minuuttia
Annosmäärä: 4–5 henkeä

Suositus: Sopiva seuraava viini on raikas ja hedelmäinen Sauvignon Blanc.




Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
40 min
annosmäärä: 
5