Villisikapata
Valmista herkullinen villisikapata helposti! Tässä yksinkertainen resepti villisianlihasta, joka maistuu riistalta. Tarjoile perunamuusin tai paistinperunoiden kanssa. Valmistusaika vain 45 minuuttia!
VILLISIKAPATA:
300 g villisian sisäfilee
70 g pekonia
2 rkl voita
laakerinlehtiä
PUOLUKKATWISTI:
5 dl tummaa naudan lientä
5 dl punaviinikastikepohjaa
3 dl puolukoita
2 palaa tumma suklaata
suolaa ja pippuria
Villisian liha on vähärasvaista ja maistuu riistalta!
**Valmista villisikapata:**
1. Leikkaa fileestä 2×2 cm kokoisia kuutioita. 2. Saksi pekoni pienemmiksi paloiksi ja paista molemmat lihat kauniin ruskeiksi pienessä määrässä voita isossa paistokattilassa. 3. Siirrä lihat sivuun folion alle odottamaan.
**Valmistele kastike:**
1. Kiehauta samassa kattilassa, jossa liha paistettiin, tumma naudanliemi ja punaviinikastikepohja. Keitä noin 5 minuuttia täydellä teholla ilman kantta. 2. Laske lämpöä keskiteholle ja lisää joukkoon puolukat sekä paistetut lihat. Hauduta noin 30 minuuttia. Lisää lopuksi mausteet ja suklaa. Tarkista maku ja lisää suklaata tarvittaessa.
Tarjoile kuumana perunamuusin tai paistinperunoiden kanssa.
**Valmistusaika:** 45 minuuttia **Annos:** 2 henkilölle