Vichyssoise-keitto
Valmista herkullinen vichyssoise eli peruna-purjokeitto helposti kotona. Resepti sisältää yksityiskohtaiset ohjeet ja vinkit täydelliseen keittoon. Tarjoile kuumana tai kylmänä!
Vichyssoise:
4 kpl perunaa
300 g purjoa
75 g voita
1 l kanalientä
1 tl timjamia
3 dl kermaa
suolaa ja valkopippuria
Koristeluun:
pestyjä pavunituja
mantelilastuja
sormisuolaa
1. Kuori ja huuhdo perunat huolellisesti. Pese purjo ja käytä ainoastaan sen valkoista osaa. Leikkaa sekä perunat että purjo pieniksi, tasaisiksi paloiksi.
2. Lämmitä kattilassa voi ja kuullota purjo miedolla lämmöllä, kunnes se on pehmeä. Vältä purjon ruskistumista.
3. Lisää perunat, timjami, suola ja valkopippuri kattilaan. Paista seosta muutama minuutti, jotta maut yhdistyvät.
4. Kaada puolet kanaliemestä seokseen ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia.
5. Kun perunat ja purjo ovat kypsiä, muussaa keitto sauvasekoittimella sileäksi. Lisää kanalientä vähitellen, kunnes keitto saavuttaa haluamasi koostumuksen. Lisää kerma ja kuumenna keitto uudelleen. Mausta tarvittaessa lisäsuolalla.
Tarjoile keitto kuumana tuoreen leivän ja voin kera. Koristele annos pavuniduilla, mantelilastuilla ja sormisuolalla.
Valmistusaika: 45 minuutti
a Annosmäärä: 4