Västerbotten-juusto

Valmista herkulliset kananrinnat Västerbotten-juustolla ja korppujauhoilla. Helppo resepti, joka valmistuu 40 minuutissa – täydellinen päivällinen neljälle!

4 kanan rintafileetä
2 dl vehnäjauhoja
suolaa
mustapippuria
3 kananmunaa
2 dl pankojauhoja
2 dl korppujauhoja
1 dl Västerbotten-juustoa raastettuna
oliiviöljyä ja voita paistamiseen
1 prk tomaattista pastakastiketta
basilikaa

Esilämmitä uuni 225 asteeseen.

1. Valmista kolme syvää astiaa. Ensimmäiseen astiaan sekoita vehnäjauhot, suola ja mustapippuri. Toiseen astiaan riko kananmunat ja vispaa ne tasaiseksi massaksi. Kolmanteen astiaan yhdistä panko-, korppujauhot ja juustoraaste.

2. Leivitä kananrinnat: Aloita kastamalla rinnat vehnäjauhoastiaan ja pyörittele ne jauhoissa. Sen jälkeen kasta rinnat molemmin puolin kananmunamassassa ja siirrä ne korppujauhoastiaan. Pyöritä rinnat huolellisesti korppujauhojen ja juustoraastteen seoksessa.

3. Kuumenna paistinpannu korkealle lämmölle ja lisää öljy. Kun pannu on tarpeeksi kuuma, aseta kananrinnat pannulle ja lisää voi. Paista rintoja noin kaksi minuuttia kummaltakin puolelta.

4. Siirrä kananrinnat kevyesti voideltuun uunivuokaan. Kaada päälle pastakastike ja raasta Västerbotten-juustoa jokaisen kananrinnan päälle.

5. Paista uunissa noin 20 minuuttia, kunnes kananrinnat ovat kypsiä ja juusto on saanut kauniin värin.

Koristele basilikalla ja tarjoile kuumana pastan tai lankkuperunoiden kera.

Valmistusaika: 40 minuutti
a Annosmäärä: 4

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
40 min
annosmäärä: 
4