Tunturikeitto
Valmista herkullinen tunturikeitto syysfiilistelyyn! Tässä yksinkertaisessa reseptissä savuporo ja juustokerma täydentävät täyteläisen keiton. Valmistusaika vain 30 minuuttia – täydellinen 4 hengen illallinen.
KEITTOPOHJA:
4 perunaa
2 porkkanaa
1 palsternakka
2 sipulia
6 dl lihalientä
50 g juustoa
3 dl kermaa
suolaa ja pippuria
1 pussi savuporosuikaleita
leipäkuutioita (tuoretta tai jo kuivahtanutta)
Syysfiilistelyyn sopiva tunturikeitto!
1. Valmistele keittopohja: Pese, kuori ja pilko perunat, porkkanat ja palsternakka noin sormenpään kokoisiksi kuutioiksi.
2. Leikkaa sipuli lohkoiksi ja lisää se juuresten kanssa kattilaan. Keitä ne kypsiksi lihaliemessä.
3. Soseuta kypsät ja jäähtyneet juurekset sauvasekoittimella liemen kanssa, kunnes seos on tasaista.
4. Lisää joukkoon juusto sekä kerma ja kiehauta keitto uudelleen. Mausta suolalla ja mustapippurilla maun mukaan.
5. Leikkaa savuporosuikaleet pieniksi kuutioiksi. Paista ne kuivalla pannulla, kunnes öljyt irtoavat lihasta ja palat ovat rapeita.
6. Lisää pannuun leipäkuutiot ja paahda ne savuporojen kanssa miedolla lämmöllä, kunnes leipä on kevyesti paahtunut.
7. Tarjoile keitto lämpimänä, koristeltuna paahdetuilla savuporokuutioilla ja leivänpaloilla.
Valmistusaika: 30 minuutti
a Annosmäärä: 4