Tomaattitorttu

Valmista herkullinen tomaattitorttu vain 45 minuutissa! Tässä yksinkertaisessa reseptissä yhdistyvät tuorejuusto, tomaatit ja valkosipuli. Kokeile tätä helppoa piirakkaa jo tänään!

POHJA:
4,5 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
ripaus sokeria
125 g voita
4 rkl vettä
TÄYTE:
4 kpl tomaatteja
2 rkl oliiviöljyä
1 kpl valkosipulia
100 g tuorejuustoa
100 g parmesaania
1 dl timjamia
pippuria

1. Esilämmitä uuni 225°C asteeseen. Ota voi huoneenlämpöön pehmenemään ennen käyttöä.

2. Yhdistä kulhossa taikinan kuivat aineet. Lisää huoneenlämpöinen pehmeä voi ja nypi sekaisin. Kaada joukkoon vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kauli taikina leivinpaperille ja anna sen levätä noin 10 minuuttia.

3. Leikkaa tomaatit ohuiksi siivuiksi. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita valkosipuli ja oliiviöljy hyvin keskenään.

4. Levitä taikinaan pohjalle tuorejuusto ja ripottele päälle parmesaania. Asettele tomaatinsiivut tasaisesti päälle. Pirskottele valkosipuli-öljyseos piirakan pinnalle. Ripottele
lopuksi timjami ja hieman pippuria.

5. Paista piirakkaa esilämmitetyssä uunissa noin 25 minuuttia, k
unnes pohja on kypsä ja täytteet muhkeita.

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
45 min
annosmäärä: 
4