Tofupata

Valmista herkullinen tofupata helposti kotona! Tässä yksinkertaisessa reseptissä tofu yhdistetään mausteiseen masalakastikkeeseen. Täydellinen kasvisruoka riisin kera.

Masalatahna
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
1½ rkl garam masalaa
1/4 rkl chilijauhetta
½ rkl kurkumaa
½ rkl juustokuminaa
1/3 rkl jauhettua neilikkaa
1 tl kardemummaa
2 rkl mantelirouhetta
½ sitruunanmehu
Kastike
2 rkl rypsiöljyä
1 tlk kookosmaitoa (400g)
2 tomaattia
2 rkl tomaattipyrettä
1 rkl sokeria
suolaa maun mukaan
Lisäksi
1 paketti marinoitua tofua
n. 300 g riisiä
lisäksi tuoretta korianteria, chutneyta

1. Leikkaa tofu noin 2 cm kokoisiksi kuutioiksi. Aseta tofu palat kahden talouspaperin väliin ja painele niistä neste irti. Jätä talouspaperit paikoilleen ja aseta päälle esimerkiksi leikkuulauta ja paino (kuten purkki tai kattila), jotta tofusta poistuu mahdollisimman paljon kosteutta. Anna kuivua noin 10–15 minuuttia.

2. Kuori ja hienonna sipulit. Raasta tuore inkivääri pieneksi rouheeksi.

3. Mittaa masalatahnan ainekset (esim. valkosipuli, chili, juustokumina, korianteri, kurkuma) tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi tahnaksi.

4. Kuumenna pannulla öljy miedolla lämmöllä. Lisää sipulit ja inkivääri, ja kuullota noin 2–3 minuuttia. Kaada joukkoon valmistettu masalatahna ja kuullota vielä 5 minuuttia, kunnes tuoksu vapautuu. Lisää kookosmaito, pilkotut tuoreet tomaatit, tomaattipyree ja sokeri. Sekoita hyvin ja anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia.

5. Keitä riisi ohjeen mukaisesti kypsäksi.

6. Valmista tofu: Kuumenna paistinpannu kuumaksi. Lisää tofukuutiot pannulle ja paista niitä kullanruskeiksi, pyöritellen välillä, etteivät ne pala. Lisää ruskistetut tofupalat lopuksi kastikkeen joukkoon ja sekoita varovasti. Muista, että tofu tulee ruskistaa erikseen, jotta se säilyttää rapeutensa eikä muutu vetiseksi.

Koristele valmis annos tuoreella korianterinlehvellä ja tarjoa riisin kera. Annokseen sopii esimerkiksi mangochutney tai raita.

Valmistusaika: 45 minuutti
a Annosmäärä: 4

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
45 min
annosmäärä: 
4