Tarte Tatin

Löydä helppo tarte tatin resepti, joka valmistetaan vain 45 minuutissa. Täydellinen herkku tomaattien ja valkosipulin kanssa. Tarjoile salaatin ja juustojen kera!

Pohja
125 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1,5 rkl vettä
Täyte
500 g kirsikkatomaatteja
0,5 dl tuoretta timjamia
1 kpl valkosipulinkynsi
1 rkl sokeria
25 g voita
½ tl suolaa
1 rkl valkoviinietikkaa

1. Esilämmitä uuni 200 °C asteeseen.

2. Valmista pohjataikina: Sekoita huoneenlämpöinen voi, jauhot ja suola kulhossa, kunnes seos muistuttaa karkeaa murua. Lisää kylmä vesi ja vaivaa taikina tasaiseksi. Anna taikinan levätä kulhossa.

3. Valmista täyte: Kuori ja hienonna valkosipuli. Sulata voi ja sokeri uunin kestävällä pannulla, kunnes ne saavat hieman väriä. Lisää tomaatit pannulle ja paista keskilämmöllä noin 3 minuuttia. Mausta suolalla, etikalla ja hienonnettu valkosipuli. Jatka paistamista, kunnes neste on suurimmaksi osaksi haihtunut ja muuttunut siirappimaiseksi.

4. Ota pannu pois liedeltä ja levitä tomaatit tasaisesti. Litistä taikina käsien välissä noin 3 mm paksuiseksi levyksi ja asettele pala kerrallaan tomaattien päälle. Paista 200 °C uunissa noin 20–25 minuuttia, kunnes pohja on hieman kullanruskea.

5. Anna pannun jäähtyä muutamia minuutteja ja kumoa tarjoilualustalle.

Tarjoile salaatin ja juustojen kera.

Valmistusaika: 45 minuutti
a Annosmäärä: 4

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
45 min
annosmäärä: 
4