Suppilovahvero
Kokeile tätä herkullista suppilovahvero cappuccino keittoa! Helppo resepti, joka valmistuu 40 minuutissa. Tarjoile cappuccino-kupista ja koristele tuoreilla yrteillä.
3 dl suppilovahveroita
1 pieni sipuli
1 rkl voita
1 rkl tomaattipyreetä
7 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 tl sokeria
suola ja mustapippuri
1 dl kermaa
savupororouhetta koristeeksi
tuoreyrttejä
1. Puhdista sienet huolellisesti mahdollisista neulasista ja mullasta. Kuullota sieniä kuivalla pannulla, kunnes niistä irtoava neste on täysin haihtunut.
2. Kuori ja hienonna sipuli. Lisää sipuli sienten joukkoon pannulle ja kuullota kevyesti. Lisää tomaattipyree ja jatka paistamista vielä noin 2–3 minuuttia.
3. Lisää pannulle vesi, kasvisliemikuutio, sokeri ja mausteet. Keitä joukkoa hiljalleen noin 15 minuuttia. Soseuta keittomassa sauvasekoittimella, lisää 1 dl kermaa ja sekoita hyvin. Tarkista maku ja kuumenna keitto tarpeen mukaan.
4. Ota keitosta syrjään 1 dl keittoa. Lisää siihen 1 dl kermaa ja vaahdota sekoitus maidonvaahdottimella.
5. Tarjoile keitto alkuruokana cappuccino-kupeista. Koristele keitto vaahdotetulla keitolla, savupororouheella ja tuoreilla yrteillä.
Valmistusaika: 40 min
Annosmäärä: 4