Suolainen Kakku
Valmista herkullinen suolainen kakku tuorejuustolla ja suolaisella kinuskilla. Löydä yksinkertainen resepti ja vinkit täydellisen kakun tekemiseen. Tee näyttävä kakku jopa pienemmällä vuoalla!
3 levyä vaaleaa kakkupohjaa
1 dl maitoa + vaniljasokeria
TÄYTE
2 liivatelehteä + 1 rkl kiehuvaa vettä
2 dl kermaa
1 purkki sitruunarahkaa
1 dl tuorejuustoa
SUOLAINEN KINUSKI
1 dl fariinisokeria
1 dl kermaa
1 tl hienoa suolaa
HUNAJAPOPCORNIT
1 dl maissinjyviä + 2 rkl kookosöljyä
1 dl hunajaa + 1 tl vettä
1. Leikkaa kakkupohjat irtopohjavuokaasi mittarina käyttäen oikean kokoisiksi levyiksi. Säilytä ylimääräinen kakkupohja, sillä voit murentaa sen täytteen joukkoon tuomaan kakulle lisää korkeutta. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja aseta pohjalle alin kerros. Kostuta maito-sokeriseoksella. Jos haluat tehdä kakkupohjan itse, löydät reseptin täältä!
2. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Vaahdota kerma kovaksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon rahka ja tuorejuusto. Purista liivatteista ylimääräinen neste ja sulata ne pieneen määrään kuumaa vettä. Kaada liivate kermaseokseen ohuena nauhana, sekoittaen koko ajan.
3. Murenna joukkoon ylimääräinen kakkupohja ja sekoita. Kokoa kakku ja anna sen tekeytyä jääkaapissa noin tunnin ajan.VINKKI: Pienemmällä vuoalla saat kakusta korkeamman ja samalla näyttävämmän.
4. Valmistele suolainen kinuski: Kuumenna kattilassa fariinisokeria, kunnes se alkaa sulaa. Lisää joukkoon kerma ja anna seoksen kuplia noin 10 minuuttia tai kunnes seos paksunee. Mausta suolalla ja anna jäähtyä.
5. Valmistele hunajapopcornit: Kuumenna kattilassa kookosöljyä. Kun öljy on tarpeeksi kuumaa, lisää muutama maissinjyvä. Kun jyvät alkavat poksahtaa, öljy on valmis. Lisää loput maissinjyvät kattilaan ja peitä kannella.
6. Kuumenna, kunnes paukkuminen alkaa. Ravistele kattilaa varovasti ja jatka paistamista vielä hetki. Kun poksahtelu hidastuu tai loppuu, nosta kattila liedeltä. Sulata hunaja vesitilkkaan paistinpannulla ja kiehauta. Lisää pannulle popcornit ja sekoita ne hunajan kanssa. Siirrä jäähtymään.
7. Poista kakku irtopohjavuoasta ja tasoita reunat leipurinlastalla. Täytteen pitäisi olla nyt tarpeeksi hyytynyt, jotta kakku pysyy ryhdikkäästi kasassa.
8. Kaada päälle suolainen kinuski ja anna sen valua yli reunojen. Murenna popcornit käsin ja ripottele ne koristeeksi kakun päälle. Anna kakun levätä vielä hetki jääkaapissa ennen tarjoilua.
Valmistusaika: 25 min + 1 h tekeytymiseen
Annosmäärä: 10–12