Suklaaleipä

Valmista herkullinen suklaaleipä kotona! Tässä yksinkertaisessa reseptissä käytetään Nutellaa ja suklaanappuloita. Seuraa vaiheittaisia ohjeita ja nauti tuoreesta leivästä samana päivänä.

3 dl vettä
1 tl sokeria
1 tl kuivahiivaa
ripaus suolaa
2 tl pellavansiemenjauhoja
1 tl omenaviinietikka
5 dl vehnäjauhoja
2 tl oliiviöljyä
2 dl Nutellaa tai suklaasulaa täytteeksi
1 dl suklaanappeja tai rouhittua suklaata

1. Esilämmitä uuni 150 asteeseen.

2. Valmistele leipätaikina: Kiehauta keskisuuressa kattilassa 1 dl vettä ja liuota joukkoon sokeri. Lisää loppu kylmä vesi, jotta tuloksena on kädenlämpöinen sokeriliuos. Sekoita joukkoon kuivahiiva ja anna turvota noin 5 minuuttia, kunnes seos alkaa kuplia.

3. Lisää seokseen suola, pellavansiemenjauho, omenaviinietikka ja 1 dl vehnäjauhoja. Vaivaa joukkoon 1 dl vehnäjauhoja kerrallaan, kunnes edelliset jauhot ovat sekoittuneet hyvin. Taikinan tulisi olla tahmea ja sitkeä, joten vaivaa sitä perusteellisesti. Lisää tarvittaessa 1/2 dl vettä, jotta taikina pysyy pehmeänä. Lopuksi viimeistele taikina oliiviöljyllä ja jätä kohoamaan liinan alle vähintään tunniksi.

4. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, lyö siitä ilmakuplat pois nyrkein. Kauli taikina jauhotetulla alustalla muutaman minuutin ajan. Muotoile taikina pyöreäksi palloksi ja kääntele reunoja sisään, jotta se on helppo työstää. Voitele leipävuoka valmiiksi.

5. Jaa taikina kolmeen osaan ja kauli jokainen osa jauhotetulla alustalla tasaisiksi levyiksi. Levitä levyille Nutellaa ja ripottele päälle suklaanappeja.

6. Pinoa levyt päällekkäin ja taita ne kahtia niin, että taikinalevyn sisään jää kuusi kerrosta suklaata. Leikkaa levy pituussuunnassa kahtia, jättäen toinen pää yhtenäiseksi. Kierrä puolikkaat toistensa ympärille ja nipistele päät kiinni.

7. Siirrä taikinarulla leipävuokaan ja anna kohota vielä 30 minuuttia. Paista leipä uunin keskitasolla noin 25-30 minuuttia, kunnes se on kypsää ja kullanruskea.

8. Nosta leipä uunista ja anna sen levätä hetki ennen kumoamista. Tarjoile suklainen kierreleipä huoneenlämpöisenä, mieluiten samana päivänä.

Valmistusaika: 20 min + 2 h kohoamisaika + 30 min kypsennys
Annosmäärä: 8-10
Erikoistyövälineet: kaulin

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
110 min
annosmäärä: 
10