Suklaakranssi

Valmista täydellinen suklaakranssi tällä yksinkertaisella ohjeella. Port-viini tuo reseptiin ainutlaatuisen maun. Täydellinen jälkiruoka juhliin tai arkeen!

200 g tummaa suklaata
200 g voita
4 kananmunaa
3 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl portviiniä

1. Esilämmitä uuni 175 asteeseen ja voitele kuivakakkuvuoka huolellisesti.

2. Sulata tumma suklaa ja voi vesihauteessa. Sekoita seos tasaiseksi. Varmista, että seos ei kiehu, vaan nosta se pois hauteesta, kun massa on sileä ja yhtenäinen.

3. Vatkaa toisessa kulhossa kananmunat ja sokeri vaahdoksi, kunnes seos on kova ja ilmava. Kaada ohuena nauhana sulanut suklaa-voiseos kananmunavaahtoon, jatkaen vatkaamista koko ajan.

4. Siivilöi joukkoon jauhot ja lisää portviini. Sekoita varovasti, kunnes taikina on tasaista. Kaada taikina voideltuun kuivakakkuvuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys puutikulla ja jatka paistamista tarvittaessa vielä 5 minuuttia.

5. Anna kakun jäähtyä huolellisesti ennen kääntämistä vuoasta, jotta suklaakranssi pysyy ehjänä. Tarjoile mehukas Port-suklaakranssi kuohuviinin kera!

Valmistusaika: 45 minuut
tia Annosmäärä: 1 kuivakak
ku Erikoistyövälineet: kuivakakkuvuoka

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
45 min
annosmäärä: 
1