Suklaakeksit

Tee herkulliset suklaakeksit helpolla reseptillä! Nauti pehmeistä ja suklaaisista keksistä, jotka muistuttavat isoäidin tekemiä. Valmistusaika vain 40 minuuttia.

60 g voita
100 g taloussuklaata
2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta

1. Esilämmitä uuni 185 asteeseen ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla.

2. Sulata voi ja suklaa kattilassa, siirrä sivuun jäähtymään. Mittaa kananmunat, sokeri, leivinjauhe ja vaniljasokeri vatkauskulhoon ja vatkaa seos vaahdoksi. Yhdistä sulatettu voi-suklaaseos ja vatkattu munaseos, sekoita tasaiseksi.

3. Lisää jauhot desilitra kerrallaan, sekoittaen kevyesti. Anna taikinan levätä jääkaapissa noin 10 minuuttia.

4. Muotoile taikinasta lusikalla pieniä pyöreitä kasoja leivinpaperilla. Jätä palojen väliin riittävästi tilaa, jotta keksit eivät leviä yhteen uunissa. Paista uunissa noin 10 minuuttia.

5. Keksien tulisi olla hieman pehmeitä keskeltä, kun otat ne uunista jäähtymään. Kun keksit ovat jäähtyneet, voit tarjoilla ne sellaisenaan tai täyttää ne sulatetulla suklaalla liimaamalla kaksi puolikasta yhteen.

Valmistusaika: 40 minuuttia.

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
40 min
annosmäärä: 
12