Suklaabrownie

Kokeile herkullista suklaabrownieta, joka valmistetaan kuivahedelmistä ja raakasuklaasta ilman kypsennystä. Helppo ja nopea resepti, joka sopii täydellisesti makeanhimoiseen!

150 g saksanpähkinä rouhetta
10 kuivattua taatelia
6 kuivattua viikunaa
½ dl raaka kaakaojauhetta
2 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä
½ tl kanelia
hyppysellinen ruususuolaa
2 rkl raaka kaakaopapunibsejä

Kuivatuista hedelmistä ja raakasuklaasta valmistuu herkullinen suklaabrownie, jota ei kypsennetä lainkaan!

1. Pilko taatelit ja poista niistä kivet. Pilko myös viikunat. Jos et pidä hedelmien kokonaisista paloista browniessa, voit hienontaa hedelmät tehosekoittimella.

2. Sekoita kaikki ainesosat kulhossa yhteen ja muotoile taikina käsin tasaiseksi ja yhtenäiseksi.

3. Painele taikina tasaisesti leivinpaperilla vuorattuun 20 x 30 cm:n kokoiseen vuokaan. Aseta vuoka jääkaappiin noin tunniksi. Leikkaa brownie jääkaapissa olon jälkeen sopivan kokoisiksi suupaloiksi.

Valmistusaika: 1
tunti 20 min.

Kuivahedelmien tarina: Tuhansien vuosien perinne

Kuivahedelmä on ollut ihmisten ruokavalion keskeinen osa jo antiikin ajoista. Tämä säilöntämenetelmä, jossa hedelmistä poistetaan vettä, on mahdollistanut niiden pitkäaikaisen säilyvyyden ilman kylmäsäilytystä. Erityisesti muinaiset kauppiaat käyttivät kuivahedelmiä arvokkaina kauppatavaroina pitkillä karavaanireiteillä. Nykyään kuivahedelmä on suosittu sekä terveellisenä välipalana että monipuolisena ainesosana erilaisissa ruokalajeissa, kuten suklaabrownieissa.

Kuivahedelmien ravintoarvot: Täynnä energiaa ja vitamiineja

Kuivahedelmä on erinomainen lähde kuidulle, vitamiineille ja mineraaleille. Esimerkiksi kuivatut aprikoosit sisältävät runsaasti A-vitamiinia, kun taas rusinat ovat täynnä kaliumia. Kuivahedelmä tarjoaa nopeaa energiaa, mikä tekee siitä täydellisen välipalan aktiivisille ihmisille. Lisäksi sen korkea kuitupitoisuus edistää terveellistä ruoansulatusta. Huomaa kuitenkin, että kuivahedelmä sisältää tiivistettyjä kaloreita, joten kohtuullinen käyttö on tärkeää.

Kuivahedelmä ruoanlaitossa: Monipuolinen makuelämys

Kuivahedelmä tuo makeutta ja tekstuuria niin makeisiin kuin suolaisiin ruokiin. Se sopii erinomaisesti esimerkiksi suklaabrownien täytteeksi, lisäten niihin ravitsevaa makua. Kuivahedelmä on myös loistava lisä pilafeihin, couscouseihin ja leivonnaisiin, kuten kakuille ja piirakoille. Voit jopa valmistaa kuivahedelmistä tahnoja tai levitteitä, jotka sopivat täydellisesti leipien tai juustojen kanssa. Yhdistä kuivahedelmä pähkinöihin ja siemeniin, niin saat ravitsevan ja herkullisen välipalan.

Kuivahedelmien valinta ja säilytys: Laatu ja tuoreus

Ostaessasi kuivahedelmää, valitse tuotteet, joissa ei ole lisättyä sokeria. Luomukuivahedelmä on erinomainen vaihtoehto, jos haluat välttää torjunta-aineita. Säilytä kuivahedelmä ilmatiiviissä astiassa viileässä ja pimeässä paikassa, jotta se säilyy tuoreena mahdollisimman pitkään. Oikein varastoituna kuivahedelmä säilyy kuukausia. Jos haluat pehmentää kuivahedelmiä ennen käyttöä, voit liottaa niitä vedessä, mikä parantaa niiden sulavuutta ja makua – erityisesti suklaabrownien tai muiden herkkujen yhteydessä.

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
80 min
annosmäärä: 
20