Sitruunakakku

Valmista herkullinen sitruunakakku tämän yksinkertaisen reseptin avulla! Täytteenä Passito-täyte, joka tekee kakkusta täydellisen. Löydä ohjeet ja vinkit täällä.

SITRUUNAKAKKU
175 g huoneenlämpöistä voita
175 g sokeria
3 kananmunaa
3 sitruunan raastettu kuori & 4 tl mehua
250 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
100 g turkkilaista jogurttia
+ 1 dl Passito -jälkiruokaviiniä kostuttamiseen
PASSITO-TÄYTE
1 dl kuohukermaa
200 g mascarpone-tuorejuustoa
1/2 dl Passito -jälkiruokaviiniä
1 rkl muscovadosokeria
1 tl vaniljasokeria

1. Esilämmitä uuni 170 asteeseen. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka etukäteen.

2. Vaahdota voi ja sokeri sähkövatkaimella vaaleaksi ja ilmavaksi. Lisää kananmunat yksi kerrallaan, jatka vatkaamista, kunnes taikina on yhtenäinen ja kuohkea. Raasta joukkoon sitruunan kuori ja lisää mehu. Lisää jauhot, leivinjauhe ja ruokasooda pienissä erissä lastan avulla. Sekoita lopuksi joukkoon jogurtti.

3. Kaada taikina korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja tasoita pinta tasaisesti.

4. Paista kakku uunin alatasolla noin 50–55 minuuttia, kunnes pinta on kultainen ja kakku kypsä sisältä.

5. Tarkista kakun kypsyys hammastikulla. Jos tikku tulee puhtaimena ulos, kakku on valmis. Anna jäähtyä huoneenlämmössä vuoassa ennen kääntämistä.

6. Valmista Passito-täyte: Vatkaa kuohukerma kovaksi vaahdoksi. Sekoita mascarpone viinillä ja yhdistä kermavaahtoon. Mausta muscovadolla ja vaniljasokerilla.

7. Halkaise jäähtynyt sitruunakakku ja kostuta viinillä. Jos et halua alkoholin makua, kuumenna viini ensin muutaman minuutin ajan.

8. Täytä kakun pohjapala täytteellä ja kokoa kakku tarjoilulautaselle. Sirota tomusokeria päälle juuri ennen tarjoilua ja koristele esimerkiksi marjoin.

Valmistusaika: 25 min + 55 min paistoaika
Annosmäärä: 4

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
80 min
annosmäärä: 
4