Sitruuna-oliiviöljykakku

Kokeile herkullista sitruuna-oliiviöljykakkua! Tämä helppo resepti sisältää raikasta sitruunaa ja terveellistä oliiviöljyä. Valmista nopeasti ja nauti makeasta herkusta.

4 kananmunaa
2 ½ dl sokeria
2 dl oliiviöljyä
6 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 sitruunan kuori ja mehu
2 oksaa rosmariinia
200 g kermaviiliä
tomusokeria

1. Esilämmitä uuni 200 asteeseen ja voitele kakkuvuoka huolellisesti.

2. Vatkaa kananmunat ja sokeri sähkövatkaimella vaahdoksi, kunnes seos on vaalea ja kuohkea. Lisää oliiviöljy ohuena nauhana vaahtoon, jatka vatkaamista samalla kun lisäät öljyn. Siivilöi jauhot ja leivinjauho taikinaan ja sekoita ne varovasti munavaahdon joukkoon. Lisää raastettu sitruunan kuori ja mehu. Hienonna rosmariininlehdet veitsellä ja lisää ne taikinaan. Lisää lopuksi kermaviili ja sekoita tasaiseksi.

3. Kaada taikina kakkuvuokaan ja tasoita pinta. Paista uunin keskitasolla noin 40 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä (testaa puikolla). Anna kakun jäähtyä huoneenlämmössä ennen kuin kumoat sen tarjoiluastiaan. Jäähdytä jääkaapissa ja koristele tomusokerilla ennen tarjoilua.

Valmistusaika: 50 min
Annosmäärä: 8-10 palaa

Herkullinen sitruuna-oliiviöljykakku – täydellinen herkku juhliin ja arkeen

Etsitkö raikasta ja erilaista kakkua, joka piristää juhlapöytää tai kahvihetkeä? Sitruuna-oliiviöljykakku on täydellinen valinta! Tämä herkullinen leivonnainen yhdistää sitruunan raikkaan kirpeyden ja oliiviöljyn hienostuneen maun, tarjoten täydellisen tasapainon makeuden ja hapokkuuden välillä. Kakku on helppo valmistaa, joten se sopii sekä kokeneille leipureille että aloittelijoille. Lisäksi sitruuna-oliiviöljykakku on terveellisempi vaihtoehto perinteisille voilla leivotuille kakuille.

Miksi valita sitruuna-oliiviöljykakku?

Sitruuna-oliiviöljykakku ei ole vain herkullinen, vaan myös terveellinen. Sitruuna on erinomainen C-vitamiinin lähde, joka lisää kakun ravintoarvoa ja tuo piristävän makuvivahduksen. Oliiviöljy puolestaan on täynnä hyödyllisiä rasvahappoja, jotka tekevät kakusta kevyen ja helposti sulavan. Tämä yhdistelmä tukee sydämen terveyttä ja vähentää tulehdusta kehossa. Jos haluat nauttia herkullisesta kakusta ilman syyllisyyden tunnetta, sitruuna-oliiviöljykakku on täydellinen valinta.

Helppo resepti sitruuna-oliiviöljykakuksi

Valmista oma herkullinen sitruuna-oliiviöljykakkusi nopeasti ja helposti seuraavan reseptin avulla. Tarvitset: 2,5 dl vehnäjauhoja, 1,5 dl sokeria, 1,5 tl leivinjauhetta, 0,5 tl suolaa, 1 dl oliiviöljyä, 0,5 dl maitoa, 3 kananmunaa, 1,5 tl vaniljauutetta sekä yhden sitruunan raastettu kuori ja mehu. Aloita lämmittämällä uuni 175 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää nesteet, mukaan lukien oliiviöljy, maito, kananmunat, vaniljauute, sitruunan kuori ja mehu. Sekoita tasaiseksi taikinaksi, kaada vuokaan ja paista noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua – ja nauti!

Monipuoliset tarjoiluvaihtoehdot

Sitruuna-oliiviöljykakku on erinomainen moniin tilanteisiin. Tarjoile se yksinkertaisesti sellaisenaan tai koristele tuoreilla marjoilla ja kermavaahdolla juhlavampaa tunnelmaa varten. Kakku sopii erinomaisesti kahvin tai teen kylkeen, ja jos haluat lisätä hienostuneen vivahde, tarjoile sitä vaniljajäätelön tai mascarponevaahdon kanssa. Sitruuna-oliiviöljykakku säilyy hyvin, joten se on täydellinen valinta myös piknikille tai brunssille. Koe itse, miksi tämä kakku on niin suosittu!

Kokeile sitruuna-oliiviöljykakkua ja nauti sen raikkaasta mausta sekä terveellisistä ominaisuuksista. Tämä kakku on todellinen herkku, joka sopii niin juhliin kuin arkeen!

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
50 min
annosmäärä: 
10