Sipulipiirakka

Löydä täydellinen sipulipiirakka ohje! Tässä yksinkertaisessa reseptissä sipulit, paprika ja juustoraaste yhdistyvät herkulliseksi piirakaksi. Valmista 6 annosta vain 60 minuutissa. Kokeile tätä sipulipiirakka reseptiä jo tänään!

1 pkt valmista piirakkataikinaa
Täyte
3 punasipulia renkaina
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
3 eri väristä paprikaa
2 rkl öljyä
1 tl sokeria
suolaa
rouhittua mustapippuria
1 tl timjamia tai muuta yrttiä
2 dl juustoraastetta
2 dl kermaa
3 kananmunaa
suolaa ja mustapippuria

1. Laita uuni esilämpiämään 200 asteeseen. Voitele piirakkavuoka ja painele taikina siihen tasaisesti.

2. Kuullota sipulit ja paprika pannulla, kunnes ne pehmenevät hieman. Lisää joukkoon sokeri, suola, pippuri ja timjami. Voit halutessasi korvata timjamin esimerkiksi rosmariinilla, oreganolla tai fenkolilla. Anna täytteen jäähtyä hetken. Levitä jäähtynyt täyte vuokaan ja ripottele päälle juustoraastetta.

3. Sekoita kerma ja kananmunat keskenään. Mausta seos suolalla ja pippurilla. Kaada seos vuokaan ja paista 200 asteessa noin 40 minuuttia, kunnes piirakka on kypsä ja pinta on kauniin ruskea.

Anna piirakan vetäytyä 10 minuuttia ennen tarjoilua.

Valmistusaika: 60 minuutti
a. Annosmäärä: 6 annosta.

Sipulipiirakka: Klassinen Herkku, Joka Valloittaa Sydämet

Sipulipiirakka on yksi Euroopan rakastetuimmista perinneruuista, ja sen juuret ulottuvat syvälle historiaan. Sipulipiirakka resepti on säilynyt sukupolvelta toiselle, ja sen herkullinen yhdistelmä rapeaa taikinaa ja täyteläistä sipulitäytettä tekee siitä ikuisen suosikin. Alun perin sipulipiirakkaa valmistettiin sadonkorjuun aikaan, kun sipuleita oli runsaasti saatavilla. Nykyään tämä herkullinen ruokalaji nautitaan ympäri vuoden, ja sipulipiirakka ohje on helppo löytää jokaisen kokin reseptikokoelmasta.

Sipulipiirakan Ainekset: Yksinkertaisuudessa Kauneus

Sipulipiirakka resepti perustuu muutamaan perusraaka-aineeseen, jotka löytyvät helposti jokaisen kotiarkusta. Tarvitset sipuleita, voitaikinaa, kermaa, kananmunia ja juustoa. Sipulipiirakka ohje voi sisältää myös mausteita, kuten timjamia tai muskottipähkinää, jotka tuovat täytteeseen syvyyttä. Juustoksi sopii esimerkiksi emmental tai gruyère, jotka sulavat uunissa täydellisesti ja antavat piirakalle rikkaan maun. Voitaikinan voit valita vaalean tai tumman oman maun mukaan – molemmat toimivat erinomaisesti.

Helppo Sipulipiirakka Ohje: Vaiheittainen Valmistus

Sipulipiirakan valmistaminen alkaa taikinan esivalmistelulla. Kauli voitaikina leivinpaperin päälle ja aseta se uunivuokaan. Pistele taikina haarukalla, jotta se pysyy tasaisena paistuessaan. Esipaista taikinaa 200 asteessa noin 10 minuuttia. Sillä välin valmista sipulitäyte: kuori ja viipaloi sipulit ohuiksi renkaiksi, ja paista ne voissa, kunnes ne ovat pehmeitä ja kullanruskeita. Lisää mausteet ja sekoita hyvin. Yhdistä toisessa kulhossa kerma ja kananmunat, ja vatkaa ne kevyesti. Sekoita joukkoon juustoraaste. Levitä sipuliseos esipaistetun taikinan päälle ja kaada kermaseos päälle. Paista piirakkaa 200 asteessa noin 25-30 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kullanruskea. Tämä sipulipiirakka ohje takaa täydellisen lopputuloksen joka kerta.

Kokeile Näitä Vinkkejä ja Muunnelmia

Sipulipiirakka resepti on erinomainen pohja omien makujen kokeiluun. Lisää täytteeseen esimerkiksi pekonia tai sieniä, jotka täydentävät sipulin makeutta. Kokeile erilaisia juustolajeja tai yrttejä, kuten basilikaa tai rosmariinia, saadaksesi uusia makuelämyksiä. Jos haluat terveellisemmän vaihtoehdon, voit valita täysjyvä- tai gluteenittoman taikinan. Sipulipiirakka ohje on erittäin joustava, joten voit vapaasti kokeilla erilaisia täytteitä ja taikinavaihtoehtoja. Älä pelkää luoda omia versioitasi tästä klassikosta!

Oli kyseessä sitten perinteinen sipulipiirakka resepti tai oma luomuksesi, tämä herkullinen ruokalaji on täydellinen valinta juhla-arkipäivien herkuksi. Nauti sipulipiirakasta lämpimänä tai kylmänä – se maistuu aina yhtä hyvältä!

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
60 min
annosmäärä: 
6