Sieni-Pekonipiirakka

Kokeile herkullista sieni-pekonipiirakkaa! Helppo resepti valmiista voitaikinasta, täytteenä pekonia, sieniä ja tuorejuustoa. Valmista nopeasti ja nauti täydellisenä välipalana.

1 pkt voitaikinaa


1 prk säilykesieniä tai tuoreita


1 pkt pekonia


1 sipuli


1/2 prk smetanaa


1/2 prk tuorejuustoa


1 kananmuna voiteluun


tuore timjami koristeluun


**Sieni-pekonipiirakat** ovat täydellinen herkku pikkusuolaisena illanistujaisissa tai juhlissa! Tämä herkullinen resepti on helppo valmistaa valmiista voitaikinasta, ja se sopii erinomaisesti nopeaan ja maukkaaseen välipalaan.

**Ainekset:**- 1 paketti valmista voitaikinaa- 100 g pekonia- 100 g tuorejuustoa- 2 dl smetanaa- 1 pieni sipuli, hienonnettuna- 150 g haluamiasi sieniä (säilykesienet käyvät myös)- mustapippuria- yrttisekoitus (esim. timjami)- 1 kananmuna, vatkattu

**Suositusviini:** Kuiva valkoviini, kuten Chardonnay tai Sauvignon Blanc.

**Valmistusohje:**

1. Ota voitaikina sulamaan huoneenlämpöön hyvissä ajoin. Sillä välin paista pekoni rapeaksi pannulla ja pilko se pieniksi paloiksi. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

2. Yhdistä kulhossa tuorejuusto, smetana, hienonnettu sipuli, haluamasi sienet (esimerkiksi herkkusienet tai säilykesienet) sekä paistettu pekoni. Sekoita ainekset hyvin ja mausta runsaalla mustapippurilla sekä yrttisekoituksella. Timjami sopii erityisen hyvin sienten kanssa.

3. Puolita sulaneet voitaikinalevyt ja kauli ne ohuiksi. Voitele taikinapohjat vatkatulla kananmunalla. Levitä täyte tasaisesti taikinapohjien päälle.

4. Paista piirakoita esilämmitetyssä uunissa noin 15 minuuttia, kunnes taikina on kullanruskeaa ja täyte on kuohkea. Koristele valmiit piirakat tuoreella timjamilla ennen tarjoilua.


**Annosmäärä:** 10 **Valmistusaika:** 30 minuuttia **Hinta per annos:** noin 1€

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
30 min
annosmäärä: 
10