Seitan-resepti

Löydä helppo seitan resepti, joka valmistuu yllättävän helposti! Täydellinen lisuke joulupöytään tai arkiruokiin. Valmistusohjeet ja vinkit saatavilla.

300 g vehnägluteenijauhoja
1 tl suolaa
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl sipulijauhetta
1 tl valkopippuria
1 tl muskottipähkinää
3 dl vettä
2 rkl öljyä
2 rkl sinappia
1 tl rosmariinia
1 tl timjamia
1 tl salviaa
3 rkl soijakastiketta
KUORRUTE
4 rkl korppujauhoja
1 tl timjamia
1 tl rosmariinia
2 tl öljyä

**Itsetehty seitan valmistuu yllättävän helposti ja kruunaa joulupöydän!**

1. Lämmitä uuni 180 asteeseen.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Erillisessä astiassa sekoita nesteet yhteen ja kaada ne kuivien aineiden joukkoon. Vaivaa taikina kulhossa ja alusta sitä pöydällä noin 5 minuutia. Anna taikinan levätä noin 10 minuuttia.

3. Muotoile taikinasta pötkö ja kääri se ensin leivinpaperiin ja sitten folioon tiukasti.

4. Paista seitania 180 asteessa 60 minuuttia. Kääntele sitä 15 minuutin välein niin, että koko pinta pääsee kosketuksiin uunipellin kanssa.

5. Ota seitan uunista ja anna sen jäähtyä noin 30 minuuttia.

6. Hiero seitanin pintaan sinappia ja kuorrutetta. Paista sitä vielä 15 minuuttia ilman kääreitä.

7. Anna seitanin jäähtyä noin 15 minuuttia ennen leikkaamista.

**Annosmäärä:** 8 **Valmistusaika:** 2,5 h

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
150 min
annosmäärä: 
8