Savulammaspizza
Hyödynnä ylijääneet savulammaspaistit herkullisena pizzan täytteenä! Helppo ohje ja nopea valmistusaika – täydellinen ruokahävikin vähentämiseen. Kokeile nyt!
PIZZAPOHJA
25 g hiivaa
2 dl vettä
½ tl suolaa
2 rkl öljyä
4½ dl vehnäjauhoja
TOMAATTIKASTIKE
1 tlk tomaattimurskaa
1 rkl orgeganoa
1 rkl basilikaa
2 valkosipulin kynttä
suolaa ja mustapippuria
TÄYTE
400 g juustoraastetta
400 g tähteeksi jäänyttä lammaspaistia
tomaattia
tuoretta rosmariinia
Helppo tapa vähentää ruokahävikkiä! Hyödynnä pääsiäispöydästä yli jääneet lammaspaistit pizzan täytteenä!
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää joukkoon suola, öljy ja vehnäjauhot. Sekoita taikina tasaiseksi ja alusta se hyvin. Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä paikassa, kunnes se on noin kaksinkertaistunut.
2. Kauli taikina uunipellin kokoiseksi pizzapohjaksi. Siirrä pohja leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
3. Kuori ja hienonna valkosipulit. Purista tomaattimurskasta ylimääräiset nesteet pois. Mausta tomaattimurska oreganolla, basilikalla, valkosipulilla sekä maun mukaan suolalla ja pippurilla.
4. Levitä tomaattikastike tasaisesti pizzapohjalle. Ripottele päälle hieman juustoraastetta. Paista pizza uunin keskitasolla 250 asteessa muutaman minuutin ajan, kunnes pizzan reunat ovat hieman ruskistuneet.
5. Viipaloi tomaatit ja suikaloi lampaanliha. Levitä ne tasaisesti pizzan päälle. Revi tuoretta rosmariinia ja ripottele se päälle. Lisää loput juustoraasteet ja jatka paistamista, kunnes juusto on sulanut ja saanut hieman väriä.
Valmistusaika: 30 min (+ taikinan kohotus) Annosmäärä: 4-6