Sahrami Risotto

Valmista täydellinen ateria sahrami risotolla ja maustetulla karitsan marinadilla. Noudata yksinkertaisia ohjeita ja nauti herkullisesta ruoasta!

4 kpl paahtopaistia
voita ja öljyä paistamiseen
Marinadi:
¾ dl rypsi- tai oliiviöljyä
2–3 valkosipulinkynttä
3–4 oksaa tuoretta timjamia
lehtipersiljaa
Punaviini-kanelikastike:
1 dl hunajaa
½ dl sitruunamehua
½ dl appelsiinimehua
2 dl punaviiniä
3 dl lihalientä
½ tl jauhettua kanelia
3 tähtianista
Sahramirisotto:
2 salottisipulia
1 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
4 dl risottoriisiä
1 ps(0,5 g) sahramia
2 dl valkoviiniä (tai vettä + 1 rkl sitruunanmehua)
1 l kasvilientä
1 ½ dl parmesaania raastettuna
suolaa
mustapippuria
voita

**Lihan marinadi** 1. Mu
rskaa valkosipulinkynnet ja sekoita ne marinadin aineksien kanssa. 2. Kaada marinadi muovipussiin ja lisää lihapalat. 3. Sulje p
ussi soljulla ja laita se jääkaappiin yöksi. Käännä pussia pari kertaa marinoinnin aikana. 4. Ota maustuneet lihat huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista ja pyyhi ylimääräinen marinadi pois.

**Kastik
e** 1. Kuumenna hunajaa kattilassa, kunnes sen väri muuttuu vaaleanruskeaksi. 2. Lisää sitruuna- ja appelsiinimehu ja anna kiehua noin 10 minuuttia. 3
. Kaada viini ja liemi seokseen ja lisää mausteet. Keitä kunnes neste on vähentynyt noin kolmannekseen. 4. Lisää voi vähän kerrallaan, vatkaten koko ajan. 5.
Mausta suolalla ja mustapippurilla. Laita kastike sivuun.

**Risot
to** 1. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota ne öljyssä kattilassa. 2. Lisää riisi
ja sahrami ja anna kuullottaa pari minuuttia. 3. Kaada valkoviini kattilaan ja sekoita,
kunnes viini on imeytynyt riisiin. 4. Lämmitä kasvisliemi erillisessä kattilassa.
5. Lisää risottoon noin 1 dl kiehuvaa kasvislientä kerrallaan. Kun neste on imeytynyt, lisää taas noin 1 dl lientä.
6. Jatka, kunnes lähes kaikki neste on käytetty ja riisi on juuri ja juuri kypsää. Risotto saa jäädä löysäksi. Ai
kaa kuluu noin 20–25 minuuttia. 7. Lisää parmesaaniraaste, nokare voita ja mausta risotto suolalla sekä pippurilla.

**Lihan paistaminen
** 1. Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja lisää voin ja öljyn seos. 2. Paista lihanpaloja pannulla, kunnes pinta saa kauniin paistovärin. 3
. Nosta lihat uunivuokaan.
4. Aseta lihalämpömittari yhden palan paksuimpaan kohtaan. Mausta liha suolalla ja pippurilla. 5. Pai
sta uunissa 150 asteessa keskitasolla, kunnes lihan sisälämpötila on noin 55–58 astetta. 6. Anna lihan vetäytyä noin 10 minuuttia ennen tarjoilua.

Resepti & Kuva: Louise Mérus

Karitsan marinadi ja kastike – täydellinen yhdistelmä

Karitsan marinadi on avain herkullisen ja mehukkaan karitsan paahtopaistin valmistukseen. Oikein valmistettu marinadi pehmittää lihaa ja tuo esiin sen ainutlaatuisen maun. Kun yhdistät tämän täydelliseen kastikkeeseen, saat aikaan aterian, joka jättää pysyvän vaikutuksen. Kastike karitsan paahtopaistille täydentää marinoidun lihan makua ja tekee siitä vieläkin maukkaamman. Tässä artikkelissa käymme läpi, miten voit luoda täydellisen yhdistelmän marinadista ja kastikkeesta.

Karitsan marinadi – alusta täydelliselle maulle

Karitsan marinadi valmistetaan usein yrtteistä, öljyistä ja happamuutta antavista aineista, kuten sitruunasta tai viinistä. Rosmariini, timjami ja valkosipuli ovat erinomaisia valintoja, kun haluat korostaa karitsan luonnollista makua. Marinadin avulla liha pehmenee ja imee itseensä mausteiden aromit. Lisäksi voit kokeilla sahramia, joka tuo marinadiin hienostuneen väri- ja makuvivahteen. Muista antaa karitsan marinoida vähintään muutama tunti, mieluiten yön yli, jotta maut ehtivät kehittyä täydellisesti.

Kastikkeen valmistus – täydellinen loppusilaus

Kun karitsa on marinoidut ja paistettu, on aika keskittyä kastikkeen valmistukseen. Aloita kuullottamalla sipulia ja valkosipulia oliiviöljyssä. Lisää punaviiniä ja anna sen kiehua, kunnes neste on puolittunut. Sekoita joukkoon lihaliemi ja anna kiehua hiljalleen, kunnes kastike saavuttaa ihanteellisen paksuuden. Viimeistele kastike voinokareella, joka tekee siitä samettisen ja täyteläisen. Tämä kastike karitsan paahtopaistille täydentää marinoidun lihan makua ja tuo ateriaasi hienostuneen viimeistelyn.

Variaatioita ja yhdistelymahdollisuuksia

Kastike karitsan paahtopaistille tarjoaa lukuisia mahdollisuuksia kokeiluun. Jos haluat lisätä syvyyttä, kokeile balsamico-etikkaa tai tummaa suklaata. Tuoreet yrtit, kuten minttu, voivat tuoda kastikkeeseen raikkaan vivahden. Kastike sopii myös erinomaisesti muiden ruokien kanssa, kuten sahrami risoton tai paahdettujen vihannesten kera. Voit jopa käyttää kastiketta pastan tai riisin lisukkeena, mikä tekee siitä monipuolisen lisän jokaiselle pöydälle.

Sahrami risotto ja karitsan marinadi – täydellinen yhdistelmä

Yksi erityisen herkullinen yhdistelmä on sahrami risotto ja marinoidun karitsan paahtopaisti. Sahrami tuo risottoon hienostuneen maun ja värikylläisyyden, kun taas karitsan marinadi varmistaa, että liha on mehukas ja täynnä makua. Tarjoile ateria täydellisellä kastikkeella, ja saat aikaan pöydästä keskustelunaiheen, joka jää muistoihin pitkäksi aikaa.

Karitsan marinadi ja kastike ovat olennainen osa täydellisen aterian luomista. Kokeile erilaisia variaatioita ja yhdistelyjä, kuten sahrami risottoa, ja nauti herkullisista makuyhdistelmistä, jotka nostavat ruokailusi uusiin korkeuksiin.

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
10 min
annosmäärä: 
4