Rintafileet Uunissa

Valmista herkulliset rintafileet uunissa basilikavoin kera. Resepti sisältää vinkit kana säilyvyydestä pakkasessa. Nopea ja edullinen ateria 4 hengelle!

4 kpl broilerin rintafileetä
1 dl kermaa
1 kanaliemikuutio
3 rkl chipotletahnaa
4 tl limemehua
suolaa ja pippuria
Basilikavoi
300 g pehmeää voita
1 ruukku tuoretta basilikaa

Maukasta basilikavoita voit valmistaa kerralla suuremman määrän. Basilikavoi sopii erinomaisesti kananpojan kanssa, kokeile myös vaikkapa lehtipihville tai risottoon.

1. Esilämmitä uuni 200 °C asteiseksi ja ota uunivuoka valmiiksi esille.

2. Valmista basilikavoi: Ota voi huoneenlämpöön pehmentymään hyvissä ajoin ennen valmistusta. Sekoita keskenään pehmentynyt voi ja hienoksi hakattu basilika. Siirrä basilikavoi pursotinpussiin ja pursota pitkäksi tangoksi leivinpaperiin. Rullaa leivinpaperi kääröksi ja siirrä pakastimeen kovettumaan. Basilikavoi säilyy pakkasessa noin kuukauden, joten voit tehdä kerralla isommankin erän.

3. Paista broilerin rintafileet kuumalla pannulla voissa, kunnes molemmille puolille muodostuu kaunis kullanruskea väri. Siirrä rintafileet pieneen uunivuokaan.

4. Sekoita pienessä kulhossa kerma, kanaliemikuutio, chipotletahna ja limemehu. Kaada seos uunivuokaan broilerin päälle ja kypsennä uunissa noin 25 minuuttia, kunnes broileri on kypsää. Jos kerma alkaa saada liikaa väriä, laske uunin lämpötilaa.

5. Leikkaa lopuksi fileiden päälle siivu basilikavoita ja tarjoile keitetyn riisin kanssa.

Valmistusaika: 35 min
Annosmäärä: 4
Noin 3 € per annos

Herkulliset Rintafileet Uunissa – Helppo ja Nopea Resepti

Rintafileet uunissa ovat täydellinen valinta sekä arki- että juhla-aterioihin. Aloita valitsemalla laadukkaat ja tuoreet rintafileet, mieluiten luomua. Puhdista fileet huolellisesti poistamalla kalvot ja ylimääräinen rasva, jotta ne kypsyvät tasaisesti ja säilyttävät mehukkuutensa. Kun rintafileet ovat valmiit, voit aloittaa maustamisen ja kypsennyksen.

Mausteet ja Marinointi – Maukkauden Salaisuus

Maustaminen on tärkeä vaihe, jos haluat saada rintafileet uunissa täydellisen maukkaiksi. Käytä perusmausteita, kuten suolaa, pippuria ja valkosipulia, tai kokeile erilaisia yrttejä ja mausteseoksia. Marinointi on erinomainen tapa lisätä syvyyttä makuelämykseen. Anna rintafileiden marinoitua jääkaapissa vähintään tunnin ajan käyttämällä esimerkiksi sitruunamehua, oliiviöljyä ja tuoreita yrttejä. Marinointi tekee rintafileistä uunissa erityisen mehukkaita ja herkullisia.

Kypsennysvinkit – Täydellinen Lopputulos

Rintafileet uunissa voidaan kypsentää useilla eri tavoilla. Hidas kypsennys matalassa lämpötilassa (noin 150 astetta) takaa mehevyyden ja tasaisen kypsytyksen. Jos haluat nopeamman vaihtoehdon, korkeampi lämpötila (esim. 200 astetta) antaa rintafileille kauniin ruskean pinnan. Sisälämpötilan tulisi olla noin 75 astetta, jotta liha on täydellisesti kypsää. Käytä paistomittaria varmistaaksesi oikean kypsyysasteen.

Tarjoilu ja Lisukkeet – Täydellinen Ateria

Kun rintafileet uunissa ovat valmiit, on aika valita täydentävät lisukkeet. Vihreä salaatti, paahdetut vihannekset tai perunamuusi sopivat erinomaisesti rintafileiden kanssa. Riisi on myös hyvä vaihtoehto. Muista tasapainottaa makuja ja tarjoilla annos kauniisti. Rintafileet uunissa ovat monipuolisia, joten voit kokeilla erilaisia kastikkeita, kuten sienikastiketta tai sitruunavoikastiketta, lisätäksesi annokseen maukkaan lisämaun.

Kana Säilyy Pakkasessa – Käytännön Vinkit

Jos ostat rintafileitä varastoon, muista, että kana säilyy pakkasessa jopa 9 kuukautta, kunhan se on pakattu huolellisesti. Pakkaa rintafileet ilmatiiviisti ennen pakastamista, jotta ne säilyvät tuoreina ja maukkaina. Kun olet valmis käyttämään rintafileitä, siirrä ne jääkaappiin sulattamaan yön yli hitaasti.

Rintafileet uunissa ovat helppo ja monipuolinen ruoka, joka sopii mihin tahansa tilaisuuteen. Kokeile erilaisia mausteita, marinointivaihtoehtoja ja lisukkeita löytääksesi oman suosikkisi!

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
35 min
annosmäärä: 
4