Pyttipannu Hasselback
Kokeile herkullista pyttipannua kananmunalla ja mausteilla hasselback-tyylisesti. Valmista tämä helppo ja täyteläinen annos valurautapannulla vain 30 minuutissa!
100 g kypsiä perunoita
100 g broileri- tai Amerikanpekonia
1 rkl voita
1 pieni punasipuli
1 kananmuna
1 rkl korppujauhoja
1 tl grillimaustetta
suolaa
mustapippuria
1. Leikkaa perunoihin melkein koko läpimittaiset viillot, mutta jätä perunat toiselta puolelta yhtenäisiksi.
2. Kuutioi pekonit ja ruskista ne paksupohjaisella valurautapannulla. Lisää joukkoon voi, kun pekonit ovat ruskistuneet ja pekonirasva on sulanut pannulle. Pekonirasvassa karamellisoitu voi antaa perunoille herkullisen paahteisen maun, joten lisää voi pannulle, vaikka seos tuntuisi öljyiseltä.
3. Lisää pannulle hienonnettu punasipuli sekä kokonaisina viilletyt perunat. Kaavi lusikalla pannulta vaahtoavaa öljyä perunoiden päälle niin, että voita pääsee myös perunan viiltoihin. Siirrä perunat ja pekoni pannun reunoille ja riko keskelle kananmuna. Anna kananmunan peittää pannun pohja.
4. Ripottele päälle korppujauhot sekä mausteet, madalla lieden lämpötilaa ja anna perunoiden ruskistua kannen alla sekoittamatta noin 5 minuuttia.
5. Poista kansi ja jatka kypsennystä vielä muutama minuutti, kunnes kananmuna on kypsää, perunoiden pohjat ovat rapeita ja korppujauhot ovat imeneet pannulta itseensä suurimman kosteuden. Tarkista maku.
6. Liu’uta pyttipannu suoraan lautaselle ja nauti hasselbackan tapaan tuoreen persiljan, sinapin ja vaikkapa suolakurkun kanssa.
Valmistusaika: 30 min
Annosmäärä: 1
Erikoistyövälineet: valurautapannu