Punaviini-viikunapiirakka
Valmista herkullinen punaviini-viikunapiirakka, joka yhdistää marinoituneet viikunat ja sinihomejuuston täytteen. Helppo resepti, joka varmistaa muistettavat illanistujaiset!
1 kpl piirakkataikina
8 tuoretta viikunaa
kanelitanko
1 dl vaahterasiirappia
1/2 plo punaviiniä
1 ps aurajuustomurua
1 pkt tuorejuustoa
2 rkl sokeria hillokkeeseen
Tämä herkullinen piirakka yhdistää punaviinissä marinoituneet viikunat ja sinihomejuuston täytteen. Tällä reseptillä varmistat, että illanistujaiset jäävät muistettaviksi!
1. Ota piirakkataikina huoneenlämpöön sulamaan.
2. Pilko viikunat ja laita ne kattilaan punaviinin ja vaahterasiirapin kanssa. Voit lisätä mausteita, kuten kanelitanko ja anistähti, oman maun mukaan. Anna seoksen porista noin 15 minuuttia ja sekoittele silloin tällöin. Ota kattila sitten liedeltä ja anna jäähtyä.
3. Painele piirakkataikina vuokaan. Levitä taikinan päälle tuorejuustoa ja ripottele päälle runsaasti aurajuustoa. Lisää päälle punaviinissä maustuneet viikunat.
4. Kattilaan jäänyt punaviiniliemi ja mahdolliset rikkoutuneet viikunapalat voit käyttää hillokkeen valmistukseen. Laita kattila takaisin liedelle, lisää sokeria ja anna seoksen porista. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Maista ja lisää sokeria tarvittaessa.
5. Paista piirakka 200 asteessa noin 20–30 minuuttia. Anna piirakan vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Koristele valmis piirakka esimerkiksi timjamin oksilla, auramurulla ja aiemmin valmistetulla viikunahillokkeella.
**Valmistusaika:** 45 min **Annosmäärä:** 8 **Hinta per annos:** noin 3,80 €
**Suositus:** Tarjoile piirakkaa punaviinin kanssa, joka sopii täytteiden voimakkaisiin makuihin.